Β. Πούτιν: Η επέκταση του ΝΑΤΟ μας αναγκάζει να λάβουμε αντίμετρα

poutinΓια ανάπτυξη πυραύλων S-400 στο Καλίνινγκραντ κάνει λόγο ο επικεφαλήςτης επιτροπής Άμυνας της Άνω Βουλής

Η ανησυχητική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την επέκτασή του προς ανατολάς οδηγεί τη Ρωσία να λάβει αντίμετρα, δηλώνει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ένα ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν.

 

 

“Γιατί αντιδρούμε τόσο έντονα στην επέκταση του ΝΑΤΟ; Ανησυχούμε για την πρακτική της λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουμε πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις”, δηλώνει ο Πούτιν στον Στόουν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ukraine on fire” (“Η Ουκρανία στις φλόγες”).

Το ντοκιμαντέρ, που ρίχνει φως στην εξέγερση του 2013-2014 στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, προγραμματίζεται να μεταδοθεί από το REN TV στις 16:00 ώρα Ελλάδας σήμερα. Σκηνοθέτης του είναι ο Ίγκορ Λοπατόνοκ, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής.

Ο Πούτιν δήλωσε πως για ένα νέο μέλος του ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να “αντισταθεί στην πίεση” από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ηγέτιδας δύναμης της Συμμαχίας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται στο έδαφός του αντιπυραυλικές άμυνες, νέες βάσεις, ακόμη και συστήματα για πραγματοποίηση πληγμάτων.

“Και τι θα κάνουμε; Πρέπει ως εκ τούτου να λάβουμε αντίμετρα, με άλλα λόγια να εκθέσουμε στα πυραυλικά μας συστήματα αυτά τα αντικείμενα τα οποία, κατά τη γνώμη μας, αρχίζουν να μας απειλούν. Η κατάσταση εντείνεται”, είπε ο Πούτιν. “Δεν καταλαβαίνω πάντοτε τη λογική των εταίρων μας”.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα