Β.Κορέα:Προετοιμαστείτε για λιμό

frΕντολή στους πολίτες της Β.Κορέας  να προετοιμαστούν για ενδεχόμενο ξέσπασμα λιμού και τεράστιες οικονομικές δυσκολίες  έδωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.Παράλληλα τους υπενθυμίζει  ότι  «ο δρόμος προς την επανάσταση είναι μακρύς και επίπονος»…και για αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να απελπιστούν.

Η «εντολή» έρχεται μέσω του κύριου άρθρου της εφημερίδας Rodong Sinmun, οργάνου της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, λιγότερο από ένα μήνα αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε αυστηρότερες κυρώσεις στην Πιονγιάνγκ για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι δυσκολίες που θα έρθουν μπορεί να προκαλέσουν άλλη μία «επίπονη πορεία», όρος που παραπέμπει στον λιμό που χτύπησε τη χώρα τη δεκαετία του ’90 προκαλώντας έως και τρία εκατομμύρια θανάτους.

«Μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε μία επίπονη πορεία, κατά την οποία θα πρέπει να μασήσουμε για μια ακόμη φορά τις ρίζες φυτών» λέει το άρθρο, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Η εφημερίδα καλεί επίσης τους Βορειοκορεάτες σε μία «εκστρατεία υπακοής 70 ημερών» για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από όλους τους κατοίκους της Πιονγιάνγκ να να δίνουν σχεδόν ένα κιλό ρύζι στις κρατικές αποθήκες κάθε μήνα.

Η Telegraph αναφέρει ότι η Βόρειος Κορέα έχει ζητήσει περίπου μισό τόνο βοήθειας σε τρόφιμα από άλλες χώρες, και έως και τον περασμένο μήνα είχαν φθάσει μόνο 17.600 τόνοι.

Ο λιμός του 1997 ανάγκασε τη Βόρειο Κορέα να ζητήσει για πρώτη φορά διεθνή βοήθεια με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να βρίσκεται σε κατάσταση υποσιτισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα