Βρετανός ΥΠΕΞ: Σημαντική πρόοδος στο Κυπριακό

Βρετανός_ΥΠΕΞ

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε την Πέμπτη από την Αθήνα, όπου βρίσκεται, ότι συντελείται σημαντική πρόοδος για το Κυπριακό.

«Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές την Κύπρο τους τελευταίους μήνες και έχω συναντηθεί με μέλη και από τις δύο κοινότητες. Είμαι αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε κοντά σε σημαντική πρόοδο για την επίλυση αυτής της διαμάχης» είπε ο Χάμοντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Η Βρετανία, ως μία εκ των πέντε εγγυητριών δυνάμεων, έχει τηρήσει μέχρι σήμερα ουδέτερη στάση στο θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων που υποστηρίζουν η ελληνική και η κυπριακή πλευρά καθώς, όπως είχε δηλώσει ο κ. Χάμοντ κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο «η Βρετανία είναι πρόθυμη να εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση εάν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Άγκυρα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για αν εξασφαλιστεί ότι θα βρεθεί λύση φέτος για την Κύπρο.

Ο Χάμοντ συναντάται την Πέμπτη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Στην ατζέντα βρίσκεται εκτός από το Κυπριακό, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η συριακή κρίση και το προσφυγικό, τα Βαλκάνια, και η θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα