Βρετανία:Για προπαγάνδα των Ναζί κατηγορούν τον Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ κατηγορείται ότι υιοθετεί ένα στυλ που μοιάζει με την προπαγάνδα των Ναζί για να τον βοηθήσει να κερδίσει στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε.

Αιτία αποτέλεσε η νέα αφίσα της εκστρατείας του στην οποία φαίνεται μία τεράστια ουρά από πρόσφυγες. Η εν λόγω εικόνα αναπτύχθηκε σε ένα στόλο από οχήματα τα οποία τον ακολουθούσαν σε ολόκληρο το κεντρικό Λονδίνο.

Twitter /@Nigel_Farage

Την αφίσα συνόδευαν τα μηνύματα «Οριακό Σημείο» και στο κάτω σημείο αναγραφόταν η φράση «Η Ε.Ε. μας απογοήτευσε όλους».

Twitter /@Nigel_Farage

Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια της «μάχης» που έλαβε χώρα στον Τάμεση, τουλάχιστον άλλα δύο βαν του στρατοπέδου που υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ έκαναν την εμφάνισή τους δίπλα σε ένα από αυτά που έφεραν πάνω τους την ακραία αφίσα του Φάρατζ και της εκστρατείας για την έξοδο. Ένα από αυτά ήταν «ντυμένο» με μία αφίσα στην οποία πρωταγωνιστούσε το πρόσωπο του ηγέτη του Ukip, ένα αναμμένο τσιγάρο και μία μπύρα. Η αφίσα υπονοούσε ο Φάρατζ θα μπορούσε να είναι ο επόμενος υπουργός Υγείας και προέτρεπε τους Βρετανούς να μην ξυπνήσουν μαζί του την επόμενη Παρασκευή.

Twitter /@The_IN_Van

Σύμφωνα με το Ukip πάντως η αφίσα που χρησιμοποιεί είναι πραγματική και δείχνει πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα της Σλοβενίας.

Η αφίσα, όπως σημειώνει ο Independent εμφανίστηκε και σε μεγάλες εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας συμπεριλαμβανομένων της Telegraph, της Daily Star, και της Daily Express.

Εντονες αντιδράσεις

Η εν λόγω αφίσα πάντως προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρκετών. Χαρακτηριστικό ήταν το tweet της Bonnie Greer, της Αμερικανίδας θεατρικής συγγραφέως, η οποία την ανέβασε μαζί με μία φράση του Χέρμαν Γκέρινγκ του επικεφαλής της ναζιστικής αεροπορίας που έλεγε ότι «το μόνο που χρειάζεται να τους πεις είναι ότι τους επιτίθενται. Δουλεύει με τον ίδιο τρόπο σε κάθε χώρα».

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Νίκολα Στέρζτον από το Σκωτζέζικο Εθνικό Κόμμα η οποία χαρακτήρισε την αφίσα «αηδιαστική», ενώ άλλος βουλευτής είπε ότι «μία ψήφος για έξοδο έχει λίγο πολύ μετατραπεί σε ψήφο μικροπρεπούς ξενοφοβίας και αντιμεταναστευτικής ρητορικής».

«Όχι λευκοί μετανάστες λοιπόν. Η συζήτηση έχει βυθιστεί σε μια νέα χαμηλά με τον Φάρατζ να εκτίθεται ως ο ρατσιστής που πάντα ξέραμε ότι ήταν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φάρατζ αποκάλυψε την αφίσα έξω από την έδρα της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο – που χρησιμοποιείται για να στεγάσει Κεντρικό Γραφείο των Συντηρητικών.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα