Βραζιλία: Στελέχη από επτά κόμματα συνδέονται με offshore εταιρείες

imagesΣτελέχη από επτά διαφορετικά κόμματα στη Βραζιλία κατονομάζονται ως πελάτες της εταιρείας με έδρα τον Παναμά που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου πιθανής φοροδιαφυγής, έγραψε σήμερα η εφημερίδα O Estado de S.Paulo.

Η εφημερίδα βρίσκεται μεταξύ των περισσότερων από 100 οργανισμών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο που δημοσίευσαν αυτό το Σαββατοκύριακο λεπτομέρειες από τα 11,5 και πλέον εκατομμύρια έγγραφα τα οποία προέρχονται από τις αρχεία της νομικής εταιρείας Mossack Fonseca, η οποία εδρεύει στον φορολογικό παράδεισο του Παναμά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στον κατάλογο των ονομάτων από τα αρχεία που διέρρευσαν συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί από το μεγαλύτερο κόμμα της Βραζιλίας, το Κόμμα του Βραζιλιάνικου Δημοκρατικού Κινήματος (PMDB), το οποίο αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τη Ντίλμα Ρουσέφ την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον τα ονόματα στελεχών από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Βραζιλίας (PSDB), το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην χώρα, αναφέρονται στα έγγραφα, όπως επίσης και στελέχη των κομμάτων PDT, PP, PSB, PSD και των κομμάτων PTB.

Στα έγγραφα δεν περιλαμβάνονται πολιτικοί του κόμματος της προέδρου Ρουσέφ, του Κόμματος των Εργατών (PT) αν και συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 57 πρόσωπα ή εταιρείες που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση από τις αρχές στη Βραζιλίας καθώς φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petroleo Brasileiro SA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα