Βουλή: Κυρώθηκε η συμφωνία με ΝΑΤΟ για ηλεκτρονικό πόλεμο και υπερψηφίστηκε τροπολογία για οικονομική ενίσχυση φοιτητών ΑΕΙ

ÂÏÕËÇ ÏÍÏÌÁÓÔÉÊÇ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÃÉÁ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια και με την στήριξη όλων των πτερύγων της Βουλής, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που καταψήφισαν, το νομοσχέδιο του υπουργείου ‘Αμυνας για το «Μνημόνιο Συνεννόησης σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Ασφάλεια, Χρηματοδότηση και Στελέχωση του Μικτού Κλιμάκιου του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο».
Ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας έκανε λόγο για συμφωνία που θα φέρει θετικά αποτελέσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στη χώρα καθώς, όπως είπε, αυξάνει τις επιχειρησιακές δυνατότητές της.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε και βουλευτική τροπολογία που αφορά την οικονομική ενίσχυση άπορων φοιτητών ΑΕΙ μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Την τροπολογία είχαν καταθέσει 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε δεκτή ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μετά από συνεννόηση που είχε με το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι «στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους, ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό της ενίσχυσης κάθε φορά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της παρούσης, καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας».

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων ενώ καταψήφισε η ΝΔ εκφράζοντας αμφιβολίες για την σκοπιμότητά της ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.

Τέλος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και η ρύθμιση που είχε ενταχθεί σε τροπολογία του υπουργείου ‘Αμυνας, σύμφωνα με την οποία, προάγεται μετά θάνατον στο βαθμό του αντιστράτηγου, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου, ο οποίος υπηρέτησε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με την ιδιότητα του εφέδρου ανθυπολοχαγού.

Υπέρ της τροπολογίας, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα