Βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα(Βίντεο+Φωτογραφίες)

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος σε τσάντα.

Πρίν την έκρηξη ,άγνωστος τηλεφώνησε περίπου στις 2:50-2:55 και είπε  ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε δεν είναι φάρσα». Δεν έκανε καμία αναφορά σε οργάνωση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Προληπτικά εκκενώθηκε μετά τα τηλεφωνήματα το ξενοδοχείο «Αμαλία».

Τραυματίες δεν υπήρξαν, καθώς το τηλεφώνημα 40 λεπτά πριν την έκρηξη ήταν αρκετό ώστε  ο χώρος γυρω απο το σημείο να αποκλείστεί έγκαιρα.

Αυτήν την ώρα, όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν ανοίξει. Κλειστή παραμένει μόνο η Ξενοφώντος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το χτύπημα στο ΣΕΒ σχετίζεται με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και πως με τον τρόπο αυτό οι δράστες θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα πως υπάρχει συνέχεια στο «αντάρτικο πόλης».

Επίσης, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η έκρηξη να σχετίζεται με το κάλεσμα Ρωμανού, εν όψει και της επετείου της 6η Δεκεμβρίου. Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, για παράδειγμα με την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, ουσιαστικά η ΕΛ.ΑΣ. θα τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές ξεκαθαρίζουν ότι η επίθεση προήλθε από εγχώρια οργάνωση και πως δεν σχετίζεται με τζιχαντιστές και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται μετά την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, τον Απρίλιο του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» είχε χτυπήσει με εμπρηστική επίθεση τα γραφεία του ΣΕΒ.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Έκρηξη στο ΣΕΒ”]

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα