Βενιζέλος: Δεν με αφορούν τα φλερτ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

37fff0c85568d0816c36a3dd11668d9dΑιχμές για τις προσεγγίσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μέσω δημοσίων δηλώσεων άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την είσοδο του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Παγουλάτου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε πως ερμηνεύει τα περί φλερτ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή άλλες προτροπές μεταξύ στελεχών και συναντήσεις. «Αυτά δεν τα ξέρω, δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω, δεν ασχολούμαι με τίποτα που έχει σχέση με τέτοιου είδους παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ακόμα κι αν αυτές είναι για έναν σκοπό αθώο, όπως είναι για παράδειγμα ο χορός» είπε με νόημα αναφερόμενος εμφανώς στην δήλωση Σπίρτζη ότι θα χορεύει ταγκό με τον Λαλιώτη στο Σύνταγμα και την απάντηση του Κ. Λαλιώτη ότι τέτοιες δηλώσεις τον αφήνουν αδιάφορο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι «ο δημοκρατικός προοδευτικός χώρος, η δημοκρατική παράταξη, η κεντροαριστερά είναι ο θεματοφύλακας της μόνης υπαρκτής και εφικτής εθνικής στρατηγικής. Αυτό αγωνιστήκαμε να το προβάλουμε, αγωνιστήκαμε να το εφαρμόσουμε, έχουμε φτύσει αίμα, και νομίζω τώρα που είναι πανθομολογούμενο το αίτημα για αλλαγή συσχετισμών, για αλλαγή πολιτικής, για αλλαγή κυβέρνησης, πρέπει αυτός ο μεσαίος προοδευτικός χώρος να παίξει τον καθοριστικό ρόλο».

Πρόσθεσε δε πως «στη δική μας κοίτη είναι που θα προσχωρήσουν όλες οι πραγματικά δημοκρατικές, πραγματικά φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις οι οποίες όχι απλά και μόνο θα συγκυβερνήσουν, αλλά και θα συνεγείρουν τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα