Βενιζέλος:Ευτελίσατε θεσμούς και ανθρώπους, εκβιάσατε δικαστές

benizeloseutelisate-thesmous-kai-anthrwpous-ekbiasate-dikastes-w_lΔριμύ “κατηγορώ” εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την συζήτηση της νέας τροπολογίας Παππά για το ΕΣΡ και τα κανάλια.

“Σας είχα πει ότι ότι ο νόμος σας για τα κανάλια θα είναι ο πολιτικός σας τάφος και ότι όταν θα ανέβουν οι καινούργιοι στην κορυφή του δέντρου θα φανούν τα οπίσθιά τους. Φάνηκαν πριν καν ανέβουν στο δέντρο… Πήγατε να οργανώσετε προνομιακή σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα για να ελέγξετε την ενημέρωση…Ευτελίσατε θεσμούς και ανθρώπους. Εκβιάσατε δικαστές. Παραβιάσατε προσωπικά δεδομένα και νομίσατε ότι θα επηρεάσετε τη βούληση του ΣτΕ”, ανέφερε ο κ.Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε “χυδαιότητα” την επίκληση από κυβερνητικά στελέχη μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι θα χαθούν 85 εκατομμύρια που έχουν ήδη δώσει οι νέοι καναλάρχες. “Τα λένε αυτά μέλη μιας κυβέρνησης που κόστισε στον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία 100 δισεκατομμύρια”, τόνισε.

Αφού υπενθύμισε πως είχε προειδοποιήσει τουλάχιστον 4 φορές ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός κι ότι οι άδειες βάσει των οποίων λειτουργούν τα ιδιωτικά κανάλια δόθηκαν το 1989 επί κυβερνήσεων στις οποίες στελέχη του τότε ενιαίου Συνασπισμού κατείχαν κορυφαίες θέσεις, ο κ. Βενιζέλος κατέληξε λέγοντας: “Η υποψηφιότητα Πολύδωρα ως κίνηση εισοδισμού στη ΝΔ,πού σκόπευε; Τι καταφέρνετε με τη συνεχή αλλαγή προσώπων ως μελών του ΕΣΡ; Είναι ευτελισμός προσώπων. Δεν υπάρχει σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ούτε ανάμεσά σας. Αν θέλει η κυβέρνηση συναίνεση, να καταργηθεί η επίμαχη διάταξη, να επιστρέψουν άμεσα στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες και μετά είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ένα ΕΣΡ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Συντάγματος και του ελληνικού λαού”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα