Βενεζουέλα: Απαλλοτριωμένα σούπερ μάρκετ-Δακρυγόνα και επεισόδια στους δρόμους του Καράκας(Βίντεο)

Χωρίς τίτλοΤη στιγμή που οι απαλλοτριώσεις  σε σούπερ μάρκετ συνεχίζονται, με τους πολίτες του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας να μην έχουν πρόσβαση ούτε στα βασικά, οι δυνάμεις καταστολής της χώρας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψουν διαδηλωτές να συγκεντρωθούν απαιτώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποπομπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Εκατοντάδες ήταν οι συγκεντρωμένοι που σκόπευαν να συμμετάσχουν στην τρίτη κατά σειρά πορεία κατά του Μαδούρο, ωστόσο οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν αποκλείοντας την πλατεία όπου σκόπευσαν να συναντηθούν.

«Φοβούνται. Οι πολίτες της Βενεζουέλας είναι κουρασμένοι, πεινασμένοι», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο 76χρονος Αλφρέντο Γκονζάλες, τον οποίο σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού.

Ο 48χρονος Ζοζέ Αλίριο, ο οποίος δηλώνει ότι υπήρξε υποστηρικτής του Τσάβες, εξέφρασε το θυμό του για τον Μαδούρο, λέγοντας: «Τα πρατήρια άρτου είναι άδειοι. Βρίσκομαι κοντά στην κλοπή. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να φτιάξει τα πράγματα ή να φύγει».

Όλα αυτά, ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον 53ηγέτη να κάνει λόγο για διπλωματική επίθεση κατά της Βενεζουέλας, υποστηρίζοντας πως «συνωμοσία του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που έχει επίκεντρο την Ουάσιγκτον και ενεργεί με το σύνδρομο της ανωτερότητας και στόχο την επανάκτηση των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών της Λατινικής Αμερικής».

Ο Μαδούρο μιλώντας από το Καράκας σε απευθείας σύνδεση ενώπιον υπουργών, βουλευτών και δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε πως όσα γράφονται από «τις παγκόσμιες ολιγαρχίες των ΜΜΕ» είναι ψέματα και κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί στη «μιντιακή εκστρατεία εναντίον της χώρας του».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως στη Βενεζουέλα κρίνεται η τύχη της ειρήνης στη Λατινική Αμερική, συμπληρώνοντας πως η χώρα του επιθυμεί και προωθεί την διπλωματία της ειρήνης και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά της να επιλέγει το δικό της πολιτικο-οικονομικό μοντέλο.

Στο πλαίσιο του «πολέμου» που εκτιμά ότι διεξάγεται εναντίον του, ο Μαδούρο επιτέθηκε στις εφημερίδες της Ισπανίας, καθώς όπως είπε δημοσιεύουν συκοφαντικά κείμενα και έχουν «φασιστική εμμονή» με τη θητεία του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα