Βενεζουέλα:Δεκάδες τραυματίες από συγκρούσεις(Βίντεο)

140312181225-01-venezuela-0312-horizontal-large-galleryΣκηνές χάους στην Βενεζουέλα.Δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πέρα από την ρίψη χημικών, σε ορισμένες περιπτώσεις άνοιξαν και πυρ για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η απόφαση για αναστολή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την αποπομπή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης και βγήκαν στους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας.

«Θέλω τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, τα δισέγγονά μου έχουν ελευθερία και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, μια σωστή ζωή που αξίζουν όλοι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας. Αυτή πρέπει να είναι μια υπέροχη χώρα», λέει μια διαδηλώτρια.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης καλεί σε γενική απεργία την Παρασκευή, ωστόσο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προειδοποίησε πως ο στρατός θα αναλάβει τον έλεγχο επιχειρήσεων που οι εργαζόμενοι τους θα λάβουν μέρος στην απεργία.

Την ίδια ώρα πάντως, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν σε μια προσπάθεια διαλόγου για την εκτόνωση της κρίσης. Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στο νησί της Μαργαρίτας στην Καραϊβική και στηρίζονται από το Βατικανό και άλλες κυβερνήσεις της Νότιας Αμερικής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα