Βασιλειάδης: «Θα συνεχίσουμε την επιθετική πολιτική στον αθλητισμό»

giorgos-basiliadis-e1459845729717Στο 5ο Περιφερειακό Σεμινάριο «ΚCOOS – Κeep crime out of sport / Κρατήστε το Έγκλημα Μακριά από τον Αθλητισμό» που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, μίλησε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την διαφθορά στον αθλητισμό, τα στημένα παιχνίδια κλπ και αναφέρθηκε στις προθέσεις του:

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Περιφερειακό Σεμινάριο με θέμα “Κρατήστε το Έγκλημα μακριά από τον αθλητισμό” και να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική με στόχο την εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού.

Στόχος μας είναι να βάλουμε τέλος στα κακώς κείμενα, με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, καθώς η πολιτική βούληση υπάρχει και ταυτίζεται με την κοινωνία. Λέμε «μέχρι εδώ» και προειδοποιούμε τους πάντες ότι δεν θα δεχτούμε να συνεχιστούν οι έκνομες καταστάσεις στο χώρο του αθλητισμού.

Ο αθλητισμός είναι γιορτή, ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Αυτό θέλουμε να αποκαταστήσουμε και θα αγωνιστούμε για να ξεριζώσουμε το κακό από τη ρίζα του. Όχι μόνο στον επαγγελματικό, αθλητισμό ή στον αθλητισμό πρώτης γραμμής, αλλά και στον ερασιτεχνικό.

Για την κυβέρνηση η καταπολέμηση του ντόπινγκ, καθώς επίσης και των στημένων αγώνων, είναι θέμα αρχής, με προτεραιότητα στην υγεία των αθλητών αλλά και στην αξιοπιστία των αγώνων και των μεταλλίων, όπως έχει δηλώσει και ο προκάτοχος μου και νυν υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής.

Εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι για τον αθλητισμό οφείλουμε να τον επαναπροσδιορίσουμε σε υγιείς βάσεις ακόμα και αν πρέπει να συγκρουστούμε με συμφέροντα και κατεστημένα δεκαετιών.

Δεν θέλω να σας κουράσω με εξαγγελίες και δηλώσεις προθέσεων, θέλω να κάνουμε έργα και μετά να μιλήσουμε. Για αυτό και επέλεξα να είμαι σύντομος και όσο το δυνατόν πιο φειδωλός σε υποσχέσεις. Θέλω μόνο να επισημάνω, επειδή πολλά ακούγονται, ότι η θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι ένα εξαιρετικά βαρύ χαρτοφυλάκιο, με τεράστιες ευθύνες και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση μας. Δεν είμαστε εδώ σαν περαστικοί, αλλά συνεχίζουμε το έργο του προκατόχου μου και παλεύουμε για το καλύτερο».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα