Βαρουφάκης κατά Στουρνάρα

vcvcΚυνική και αργοπορημένη χαρακτηρίζει με ανάρτηση στο blog του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, το αίτημα για «μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα» που διατύπωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Γιάννης Στουρνάρας, μέσω άρθρου του στους Financial Times.

O κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως τον Απρίλιο του 2015 ο ίδιος είχε διασυρθεί εξαιτίας της άρνησής του να υποκύψει στις απαιτήσεις της τρόικας για «ένα γελοία υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%» και για την αντικατάσταση του αποτυχημένου προγράμματος των δανειστών με ένα σχέδιο ανάπτυξης υπό τον τίτλο «Μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα».

«Όχι μόνο διασύρθηκα από την τρόικα, αλλά είχα να κάνω με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος συντάχθηκε πλήρως με την τρόικα, στηρίζοντας την απόρριψη των προτάσεών από τους δανειστές και ακόμη υποστηρίζοντας ότι η επιμονή μου για μια νέα συμφωνία, κόστισε στην Ελλάδα 85 δις ευρώ!».

Εχθές, αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης στην ανάρτησή του, ο κ. Στουρνάρας έγραψε στους Financial Times ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία, «αναμασώντας αποτελεσματικά τις προτάσεις μου από τον περασμένο χρόνο».

Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες των δύο προτάσεων, ο κ. Βαρουφάκης παραθέτει τις δικές του προτάσεις κι εκείνες της Τράπεζας της Ελλάδας, αφήνοντας τον αναγνώστη να διαμορφώσει άποψη.

«Κάποιοι λένε, κάλλιο αργά παρά ποτέ», λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Άλλοι μπορεί να πουν ότι ο τρόπος με τον οποίο αυτός ο λαθροκυνηγός μετατρέπεται τόσο ξεδιάντροπα σε θεματοφύλακα είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την πλάτη τους σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσο κακά υπηρετείται από τους λειτουργούς της».

 

Πηγή:cnn.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα