Βαρουφάκης:Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να πετύχει και το ξέρει

Resizer

Ο  Γιάνης Βαρουφάκης,μιλώντας στην Deutche Welle, εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει στην προσπάθεια εφαρμογής του τρίτου μνημονίου .

Συγκεκριμένα,ο κ .Βαρουφάκης δήλωσε «Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να πετύχει και το ξέρει. Παραιτήθηκα επειδή δεν ήμουν έτοιμος να συναινέσω σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας ξεκάθαρα είπε ότι αναγκάστηκε να δεχθεί το πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι δεν πίστεψε ότι μπορεί να εφαρμοστεί. Και τώρα έχουμε μια γελοία κατάσταση στην οποία οι δυνάμεις της Ευρώπης -συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης- υποκρίνονται ότι εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα που ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμόστει».

Όσον αφορά το κατά πόσο πιστεύει ότι θα διαρκέσει η παραμονή της τωρινής κυβέρνησης στην εξουσία ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως «πραγματικά δεν έχει καμία σημασία, καθώς τα πέντε τελευταία χρόνια είχαμε τρεις κυβερνήσεις που προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί»ενώ πρόσθεσε «Τώρα που οι πρώην σύντροφοί μου προσπαθούν να ακολουθήσουν την παράλογη λογική των τελευταίων πέντε χρόνων, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα