Βαρουφάκης:Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε εντελώς πορεία για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική

αρχείο λήψης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε  συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές τις οποίες θεωρεί «θλιβερές και άκαρπες» υπογραμμίζοντας ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της αδιέξοδης λιτότητας που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα.

Ο κ.Βαρουφάκης ξεκίνησε με τη φράση του Μαρξ: «Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Ευρώπη». Για τον πρώην Οικονομικών, σήμερα το φάντασμα είναι η δημοκρατία, και η αντίδραση της παλιάς Ευρώπης στη δημοκρατία του 2015, όπως αντιδρούσε στο «φάντασμα του κομμουνισμού» το 1848.

Παράλληλα,αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον παρομοίασε  με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».Επιπλέον,αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα είπε  «άλλαξε εντελώς πορεία για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική»ενώ πρόσθεσε«δεν πιστεύω πως έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία  γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι».

Τέλος,όσον αφορά  την αριστερή αντιπολίτευση στο κόμμα και το σπάσιμο με τη δημιουργία της «Λαϊκής Ενότητας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα