Βαρέλια που περιείχαν αέριο χλωρίου ερρίφθησαν στο ανατολικό Χαλέπι

EPA/ZOUHIR AL SHIMALE
EPA/ZOUHIR AL SHIMALE

Δοχεία που περιείχαν μια χημική ουσία, ενδεχομένως αέριο χλωρίου, ερρίφθησαν από ελικόπτερα στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι, με αποτέλεσμα ορισμένοι κάτοικοι να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, ανέφεραν οι τοπικές υγειονομικές αρχές και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία, οι πηγές της στη Συρία ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστον τέσσερα βαρέλια να πέφτουν στις συνοικίες Αλ Κατέρτζι και Νταχράτ Άουαντ και στην περιοχή ήταν έντονα αισθητή η οσμή χλωρίου. Ιατρικές πηγές είπαν στο Παρατηρητήριο ότι πιστεύουν πως το αέριο που χρησιμοποιήθηκε ήταν χλώριο.

Η Διεύθυνση Υγείας του ανατολικού Χαλεπιού ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του πολιορκημένου Χαλεπιού να μην βαίνουν στους δρόμους και να μην πλησιάζουν σε θέσεις των ανταρτών. Παράλληλα, κάλεσε τους αντάρτες να σταματήσουν τις επιθέσεις στο δυτικό Χαλέπι, που ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα