Βίτσας:Η άλλη πλευρά δεν έχει μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις

vitsas3333«Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι στριμωγμένη από μία πολύχρονη πολιτική λιτότητας. Από την πλευρά μας είμαστε εντάξει. Πρέπει, όμως, να είναι εντάξει και η άλλη πλευρά, η οποία δεν έχει μόνο δικαιώματα, αλλά έχει και υποχρεώσεις», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM.

Εξήγησε, δε, ότι «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ζητήματα που κλείσανε δεν μπορούν να επαναφέρονται στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα είναι το θέμα του αφορολόγητου. Αυτό έκλεισε με την πρώτη αξιολόγηση. Από κει πέρα τέρμα, δεν το συζητάμε. Ή δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στο ευρωπαϊκό κεκτημένο σε σχέση με τα εργασιακά. Αυτή είναι η βάση της λογικής και της διαπραγμάτευσης».

«Αυτό που υπάρχει στη συμφωνία είναι ότι κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση και συγχρόνως γίνεται πιο συγκεκριμένο το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους. Αυτά τα δύο πάνε πακέτο», επανέλαβε για να προσθέσει: «Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα, σε σχέση και με τις αναγκαίες εξωτερικές επενδύσεις, για να μπορεί να ξέρει κανείς το πλαίσιο και το πού βαδίζει η χώρα».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι «ήδη θα κλείσει ο χρόνος με υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος που είχαμε συμφωνήσει. Ήδη προχωράνε οι πρώτες και θα προχωρήσουν και οι δεύτερες μεταρρυθμίσεις. Ήδη το πακέτο που αφορά την κοινωνική προστασία αυξάνεται και μέσω του προϋπολογισμού του 2017. Όλα αυτά μάς δημιουργούν ένα καλύτερο έδαφος».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές ότι «η ύπαρξη νόμου για τη διευθέτηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι όχι απλά αναγκαία, αλλά και συνταγματική επιταγή. Δεν έχουν χαθεί μόνο λεφτά, αλλά έχει χαθεί και η νομιμότητα και έχει δοθεί και η δυνατότητα να στηθεί μία πυραμίδα διαπλοκής και από τη διαπλοκή συνήθως προέρχεται και η διαφθορά».

«Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ, που θα προσδιορίσει τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει. Βεβαίως, ο νόμος έχει αρχίσει να λειτουργεί, αλλά εκείνο που δεν μπορεί να πει η απόφαση του ΣτΕ, και αυτό δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, είναι ότι δεν είναι αναγκαίος ένας νόμος που να ρυθμίζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», σχολίασε περαιτέρω.

Σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο κ. Βίτσας απάντησε: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη μια, και από την άλλη οι εκλογικές διαδικασίες δεν θα προσφέρουν τίποτα». «Η κυβέρνηση πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη της και αντίστοιχα η αξιωματική και η άλλη αντιπολίτευση τη δική της ευθύνη. Δεν μπορούμε, όμως, κάθε φορά που αλλάζει ο πρόεδρος της ΝΔ να κάνουμε εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα