Βίτσας:Βρισκόμαστε σε αντιπαλότητα με το σύστημα που κρατούσε την Ελλάδα πίσω

bitsas«Το σύστημα το οποίο κρατούσε την Ελλάδα πίσω, ως μια χώρα εξυπηρέτησης των δικών του συμφερόντων, προσπαθεί να την κουκουλώσει και αναμφίβολα αυτό το σύστημα, των τέτοιων συμφερόντων, δεν θα άφηνε απ’ έξω το θεσμό της Δικαιοσύνης», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «Siemens», μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Βρισκόμαστε σε έντονη αντιπαλότητα με αυτό, είμαστε όχι απλά σε διαφορετικές όχθες, αλλά σε διαφορετικές θάλασσες. Εκεί είναι που κρίνεται η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα θα μπορέσει να φύγει και από την επιτροπεία. Εκεί κρίνεται η ταχύτητα με την οποία η χώρα μας θα μπορέσει να ολοκληρωθεί ως μια ευρωπαϊκή χώρα. Εκεί κρίνεται η ταχύτητα με την οποία θα μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης», εκτίμησε.

«Εφόσον η συγκεκριμένη διαδικασία που διακόπηκε, έχει να κάνει με τη μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών και εφόσον η μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών εγκαίρως δόθηκε στην εισαγγελία, υπάρχει θέμα» συνέχισε, παρατηρώντας ότι «πράγματα που πρέπει να γίνουν με μια ορισμένη ταχύτητα, για να είναι και αποτελεσματικά και όσον αφορά την οικονομία και ανταγωνιστικά, δια νόμων καθυστερούν και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να προηγούνται και να κερδίζουν πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα».

«Είναι αναγκαίο να ακολουθηθούν οι διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει καμία παραγραφή», επανέλαβε.

Τέλος, σχετικά με το συνδικαλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ότι «πρέπει να αντιμετωπίζουμε πλέον τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ως κανονικούς ανθρώπους, που ζουν σε μια κανονική κοινωνία, που έχουν δικαιώματα και βεβαίως υφίστανται, έτσι κι αλλιώς, την ιεραρχία για τις υπηρεσιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα