Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση των σκαφών

Ενα συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Με ανθρώπους μέσα στη θάλασσα να εκλιπαρούν για βοήθεια και άνδρες από τις βάρκες να πετούν σωσίβια προσπαθώντας να σώσουν όσους μπορούν, το βίντεο καταδεικνύει τις τραγικές στιγμές λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το τουριστικό σκάφος.

 

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ο 77χρονος
Ο 77χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή στις 13:00 προκειμένου να απολογηθεί. Στη συνέχεια αποχώρησε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα» είπε ο κ. Λυκουρέζος προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Ο συνήγορος του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου εξήγησε ότι ο πελάτης του και εξάδελφός του πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και ότι ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.
Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι αυτή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Παρασκευή, σημείωσε, όμως, ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
Ο κ.Λυκουρέζος προσέθεσε ότι ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.

Ο τραγικός απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας
Υπενθυμίζεται ότι από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του και ένας άνδρας 40 – 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, γιατί δεν ήθελε να πάει στην εκδρομή και έπαθε ισχυρό σοκ μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα.

Ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε στον χειριστή του ταχυπλόου αλλά… 
Κάτοικοι της Αίγινας μιλώντας για τον 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, τον χαρακτηρίζουν πολύ έμπειρο ναυτικό, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν είδε το ταχύπλοο κόρναρε για να το ειδοποιήσει, αλλά μάταια. Επίσης, λένε ότι δεν είχε χρόνο για ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του γεμάτου με παραθεριστές σκάφους.

Στο σκάφος, μαζί με τον χειριστή, επέβαιναν συνολικά 24 άτομα. Οι 20 που ανασύρθηκαν ζωντανοί διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό, αλλά και ιδιώτες γιατρούς, που έσπευσαν να βοηθήσουν, μαζί με πολλούς κατοίκους και παραθεριστές.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα