Βίντεο ντοκουμέντο:Αντιφασίστας πυροβολήθηκε στο Σιάτλ

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 20 Γενάρη, αντιφασίστας πυροβολήθηκε στο στομάχι σε δημόσιο χώρο στην πανεπιστημιούπολη της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ – ένα μέρος γνωστό και ως «Κόκκινη Πλατεία» ,

Το περιστατικό συνέβη την ώρα των μεγάλων διαδηλώσεων που είχαν κατακλύσει τις ΗΠΑ κατά του Τραμπ.

Στόχος ο αποκλεισμός του Kane Hall, όπου ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του Milo Yiannopoulos, ως παράλληλη εκδήλωση την ώρα της ορκωμοσίας. Ναι, ο Μίλων Γιαννόπουλος, ένας ακόμη «άνθρωπος» του προέδρου Τραμπ, ελληνικότατης καταγωγής , βασικός αρθρογράφος του Breitbart μιας ιστοσελίδας με ακροδεξιές θέσεις που ήταν και από τις βασικές μηχανές προπαγάνδας τη εκστρατείας Τραμπ, προκάλεσε την έκρηξη στην φοιτητούπολη.

Ο Αντιφασίστας είναι εδώ και πολλά χρόνια αφοσιωμένος ακτιβιστής, όπως επίσης μέλος των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (ή αλλιώς IWW) και της Γενικής Επιτροπής Άμυνας αυτών (ή αλλιώς GDC).  Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Χάρμπορβιου στο Σιάτλ.

Οι Αντιφασίστες μετά το συμβάν δημιουργούν μια ισχυρή και εκτεταμένη αντιαπολυταρχική, αντικαπιταλιστική, αντιρατσιστική, αντισεξιστική, και αντιφασιστική παρουσία στο Σιάτλ.

Μεταξύ άλλων οι αντιφασίστες αναφέρουν:Ο χρόνος που έχουμε είναι περιορισμένος για να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο αυτό που είναι ξεκάθαρο για εμάς,δεχόμαστε ένοπλη επίθεση. Ο δεξιός φασίστας ξέρει που θα μας βρει – σε διαδηλώσεις όπως αυτές κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ή σε δράσεις κατά της αστυνομικής βίας. Στη Μινεάπολη μόλις ξεκίνησε η δίκη του Άλλεν Σκαρσέλλα, ενός εκ των λευκών σωβινιστών ο οποίος ήρθε στο αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης το Νοέμβριο του 2015 και άνοιξε πυρ στοχεύοντας αδιακρίτως.

Δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση πως ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον σύντροφό μας ήταν κάποιος αντιδιαδηλωτής θυμωμένος με εκείνους που διαδηλώνουν κατά του γεμάτου μίσους λευκού εθνικιστικού μισογυνισμού του Μίλο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι παραδόθηκε στην αστυνομία μετά από αρκετές ώρες ισχυριζόμενος «αυτοάμυνα». Αυτό, φυσικά, είναι ακριβώς ό,τι έκανε και ο Σκαρσέλλα.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα