Βίντεο από την στιγμή της πολύνεκρης επίθεσης στην Υεμένη

3500Σήμερα νωρίς το πρωί έγινε βομβιστική επίθεση  σε τέμενος στο οποίο προσεύχονται σιίτες Χούτι καθώς ήταν η πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής εορτής του Άιντ αλ Άντχα,  η επίθεση έγινε με εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πέραν του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του τεμένους, ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του τεμένους την ώρα που οι πιστοί έτρεχαν για να βγουν έξω μετά την πρώτη έκρηξη.Απο την βομβιστική επίθεση βρέθηκαν 25 νέκροι και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Στη Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι εδώ και έναν χρόνο, έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις σε τεμένη, οι οποίες είχαν στόχο σιίτες πιστούς. Την ευθύνη γι’αυτές έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

To IS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Υεμένη

Το παράρτημα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε ένα τέμενος στην πρωτεύουσα Σαναά κατά την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι , με ανακοίνωση που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Η ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε πως η επίθεση στο τέμενος αλ-Μπαλίλι είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα