Βίζερ:Μόλις εφαρμοστούν πλήρως τα συμφωνηθέντα μέτρα θα μπορέσουν να δοθούν νέα χρήματα στην Ελλάδα

erxetai-stin-athina-o-proedros-tou-euroworking-group

Ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, μιλώντας στην εφημερίδα Sudwest Presse δήλωσε πως η νέα κυβέρνηση Τσίπρα μοιάζει να βάζει στο παρελθόν την «ελλιπή συνεργασία» προηγουμένως ενώ βλέπει την «εφαρμογή των συμφωνηθέντων να μπαίνει σε πορεία».

Συγκεκριμένα,ο Τόμας Βίζερ,σημείωσε «Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι μετά την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που επέδειξε στο παρελθόν, τώρα βάζει σε πορεία την αξιόπιστη εφαρμογή (των συμφωνηθέντων)» ενώ υπογράμμισε
«Μόλις εφαρμοστούν πλήρως τα συμφωνηθέντα μέτρα, θα μπορέσουν να δοθούν νέα χρήματα (στην Ελλάδα). Όμως η κυβέρνηση “Τσίπρα II” μοιάζει πολύ καλύτερη από την κυβέρνηση “Τσίπρα I”, φαίνεται να έχει πραγματική επιθυμία» να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα,σύμφωνα με τον επικεφαλή του Euro Working Group , η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα είναι δύσκολη, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, αυτό θα ήταν σημάδι ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι αρκετά βαθιά».Επίσης,εκτίμησε  ότι η Ελλάδα «μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2016», ενώ εξήγησε ότι τα 86 δισ. του τρίτου πακέτου βοήθειας είναι το ανώτατο όριο των χρημάτων που αποφασίστηκε να δοθούν στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια.«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ποσό όσο πιο μικρό γίνεται», τόνισε ο ίδιος.

Τέλος,όσον αφορά , τα 25 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο Βίζερ δήλωσε ότι «αναμφισβήτητα» θα είναι επαρκή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα