Βάιντμαν: Η ΕΚΤ διχάζεται μεταξύ της νομισματικής πολιτικής και της εποπτείας των τραπεζών

jensweidmannΗ ΕΚΤ πάσχει από μία σύγκρουση συμφερόντων εξαιτίας της διπλής ευθύνης που έχει επωμισθεί και ως διαμορφωτής της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη και ταυτόχρονα ως εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών, δήλωσε ένας από τους κύριους υπεύθυνους για τη χάραξη της πολιτικής του κεντρικού ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Γενς Βάιντμαν.

«Ως εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολία για τηρήσει σκληρή στάση απέναντι σε μία τράπεζα, ή να την περιορίσει όταν γνωρίζει, πως εξαιτίας των μέτρων της νομισματικής της πολιτικής, αυτή είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της», τονίζει ο Βάιντμαν σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Ζιντόϊτσε Τσάιτουνγκ και σε άλλα ευρωπαϊκά φύλλα.

Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα, ο Βάιντμαν τάσσεται υπέρ του να εγκαταλείψει η ΕΚΤ την ευθύνη της τραπεζικής εποπτείας.

Όσον αφορά την νομισματική πολιτική, ο Βάιντμαν—που είναι επίσης επικεφαλής της γερμανικής Μπούντεσμπανκ—δήλωσε πως η ΕΚΤ «δεν δύναται να επιλύσει όλα τα προβλήματα, προσθέτοντας πως τα επιτόκια δανεισμού «επ’ ουδενί» δεν θα πρέπει να παραμείνουν σε τόσο χαμηλά επίπεδο, καθώς δεν υφίσταται πλέον ανάγκη να εξασφαλισθεί πως οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα