Αφγανιστάν:Τουλάχιστον έξι τουρίστες τραυματίστηκαν σε επίθεση

bombz-thumb-largeΤουλάχιστον έξι ξένοι τουρίστες και ο οδηγός τους τραυματίστηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν σε επίθεση ενόπλων στην αυτοκινητοπομπή τους καθώς διέρχονταν από τη δυτική επαρχία Χεράτ, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η ομάδα περιελάμβανε τουλάχιστον δώδεκα ταξιδιώτες –οκτώ Βρετανούς, τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό– όμως δεν είναι σαφές ποιες είναι οι εθνικότητες των τραυματιών, δήλωσε ο Τζιλάνι Φάρχαντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χεράτ.

Είπε πως δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποσταλεί στο σημείο.

Η αυτοκινητοπομπή, που φέρεται να συνοδευόταν από δυνάμεις ασφαλείας, ήταν καθ΄οδόν από τη γραφική επαρχία Μπαμιάν στο κεντρικό Αφγανιστάν προς την πόλη Χεράτ στα δυτικά όταν δέχθηκε την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.

Και οι δύο αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τους ξένους “τουρίστες”.

Το Αφγανιστάν παραμένει δέσμιο μιας βίαιης εξέγερσης και οι δυτικές πρεσβείες προειδοποιούν συνήθως τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στη χώρα, επικαλούμενες απειλές επίθεσης και απαγωγές.

Η Μπαμιάν, όπου βρίσκεται το πρώτο εθνικό πάρκο του Αφγανιστάν, είναι μια από τις πιο ήσυχες περιοχές και προσελκύει ορισμένους από τους λίγους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα