Αυξημένα τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής το 2016

ECON-17151Αυξημένα είναι τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και για το 2016, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο παρουσιάζονται πολύ μειωμένα (από 1,5 δις. ευρώ στα 200 εκατομμύρια ευρώ)

Ο Αλεξιάδης σημείωσε επίσης ότι «μέχρι τώρα προτεραιότητα ήταν η διαπραγμάτευση, έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

«Η αντιπολίτευση προσπαθεί να παρουσιάσει μια ψευδής εικόνα ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, όμως τα στοιχεία και τα νούμερα από τις εισπράξεις φόρων από την πάταξη της φοροδιαφυγής τους διαψεύδουν επανειλημμένως», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ πρόσθεσε ότι «κύριος στόχος μας είναι οι μεγάλες και πολύ μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής».

Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

«Σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα δώσουμε κίνητρα στους πολίτες, ένα απ` αυτά τα κίνητρα θα είναι και το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ‘εκανε σαφές ο αναπλητωτής υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα αποσαφήνισε ότι για το 2016 θα λάβουμε υπ` όψιν και αποδείξεις έως ότου ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη».

Για τον ΕΝΦΙΑ

Ως προς τον ΕΝΦΙΑ, ο Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι «για έξι εκατομμύρια φορολογούμενους ο ΕΝΦΙΑ θα τους επιβαρύνει το ίδιο ή και λιγότερο, ενώ για περίπου 500 χιλιάδες φορολογούμενους με μεγάλη ή πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία ο ΕΝΦΙΑ θα είναι αυξημένο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα