Ασφαλιστικό:Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τη μάχη με τους δανειστές

asfalΗ επικείμενη μάχη με τους θεσμούς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  χθες το απόγευμα, παρουσία του πρωθυπουργού.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε εκτενής ενημέρωση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό από τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση.

Από την άλλη μεριά πηγές των δανειστών υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν εμμονή με κάποιο συγκεκριμένο μέτρο και ότι είναι ανοιχτοί να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης.Ωστόσο,επιφυλακτικοί εμφανίζονται στο ζήτημα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών,αλλά και και στις εναλλακτικές λύσεις που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα, όπως η επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, ενώ φέρονται να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και ως προς το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα ο Αλ.Τσίπρας εντείνει τις πιέσεις του προς την αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση ενός εθνικού μετώπου υπέρ των συντάξεων.Άλλωστε ο ίδιος έχει διαμηνύσει  προς  στους δανειστές, ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις και προς αυτήν την κατεύθυνση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό πολιτικό πόλο στο εσωτερικό της χώρας,προκειμένου να ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική του δύναμη απέναντι στους δανειστές.

Παρόλα αυτά βέβαια σε επίπεδο κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαφανεί κάποια διαρροή,και γι’αυτό στην κυβέρνηση αναμένουν ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα τύχει ευρύτερης πολιτικής στήριξης από τους 153 βουλευτές που αριθμεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα