Αστυνομική επέμβαση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

Επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης, όταν άνδρες της ελληνικής αστυνομίας ξεκίνησαν την απομάκρυνση των οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται εκεί. Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, 14 πούλμαν γεμάτα μετανάστες ξεκίνησαν με προορισμό την Αθήνα.

Η γραμμή ήταν αποκλεισμένη εδώ και αρκετές ημέρες από  οικονομικούς μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, και οι οποίοι είχαν προορισμό την κεντρική Ευρωπή.1f1b_25125402-thumb-large

Δυνάμεις των ΜΑΤ, απομάκρυναν από νωρίς τους μετανάστες. Nωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, το πρωί στις 6.30 προσήχθησαν ένας Ελληνας φωτογράφος και τρεις Ελληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο με την αιτιολογία ότι θα γίνει επιχείρηση. Τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και λίγες ώρες μετά τους άφησαν ελεύθερους όμως δεν τους επιτρέπουν να πλησιάσουν στο σημείο για να καταγράψουν τι συμβαίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απομακρυνθεί και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται εκεί.

Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει αρκετές ώρες.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης είπε αρχικά ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να επικρατήσει ηρεμία γιατί και η τοπική κοινωνία ήταν φοβισμένη, στρεσαρισμένη».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε το γεγονός ότι πρέπει να σταματήσει η ροή των οικονομικών μεταναστών άμεσα: «Εκ των πραγμάτων πρέπει να σταματήσει και αυτή η ροή των ανθρώπων που δεν μπορούν να περάσουν στην ΠΓΔΜ», σημείωσε ο κ. Γκουντενούδης, μιλώντας σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού (Πρακτορείο 104,9 FM).

«Φοβόμασταν μην υπάρχουν εντάσεις, βέβαια εκεί, από το μέρος έχουν φύγει οι πάντες. Δεν υπάρχει κανένας· μόνο η αστυνομία, παίρνουν τους ανθρώπους, ανεβαίνουν στο λεωφορείο και φεύγουν» είπε, διευκρινίζοντας ότι από τον Δήμο ζητήθηκε να φροντίσει την καθαριότητα, «μας ζητήθηκε να πάμε να μαζέψουμε τις σκηνές και έτσι είχαμε την εντολή από πριν, ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι».

«Από ό,τι φαίνεται και χθες (σσ. Τρίτη) που έβλεπα τα λεωφορεία, που σταματάνε σε κάποιο άλλο σημείο στην περιοχή του Πολυκάστρου, μου είπαν οι αστυνομικοί ότι μέσα τα λεωφορεία έχουν μόνο Σύριους, Αφγανούς και Ιρακινούς. Αυτό είναι το θετικό των πραγμάτων και τέλος πάντων να υπάρχει μία φυσιολογική ροή και να μην υπάρξει συσσώρευση αυτών» κατέληξε ο κ. Γκουντενούδης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων, περίπου 1200 μετανάστες αναμένεται να κατευθυνθούν ξανά προς την Αθήνα, με το σενάριο της αστυνομίας να προβλέπει την εγκατάστασή τους στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από την ΕΛ.ΑΣ. σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Περίπου 400 έλληνες αστυνομικοί από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς επιχειρούν εκεί και η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά, χωρίς επεισόδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα