Αρτεμίου: Με τον Παππά πήγαμε στη Βενεζουέλα για να πουλήσουμε προϊόντα,όχι για να αγοράσουμε

art-708Για το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα με τον Νίκο Παππά μίλησε ο Κύπριος δικηγόρος ειδικός σε θέματα offshore εταιρειών Αρτέμης Αρτεμίου.

. Σύμφωνα με τον κ. Παππά το ταξίδι «οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας» και θα εξεταζόταν εάν μπορούν να γίνουν ξένες επενδύσεις και στον τομέα των κοιτασμάτων πετρελαίου, «επειδή έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην εξουσία».Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά δεν προέκυψε καμία συμφωνία.

Επίσης σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παππά μετέβη στο Καράκας προκειμένου να εξεταστεί εάν η κυβέρνηση Μαδούρο μπορεί να αγοράσει ελληνικά προϊόντα όμως δεν κατέληξαν σε καμία συμφωνία. Μέχρι στιγμής πάντως ο κ. Παππάς δεν έχει διευκρινίσει ποια ήταν η σχέση του με τον Αρτέμη Αρτεμίου και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους βρέθηκε στο Καράκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».

Tι δηλώνει ο Κύπριος δικηγόρος
Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Αρτεμίου ξεκαθάρισε πως το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα..

Σε ερώτηση για το «τι προϊόντα θα πουλούσατε στη Βενεζουέλα», ο κ. Αρτεμίου απάντησε: «Για παράδειγμα η Βενεζουέλα ήθελε φασόλια τέτοιας ποιότητας που δεν μπορεί να καλύψει η ελληνική αγορά, αλλά μπορούσαν ελληνικές εταιρείες να συνεργαστούν με εταιρείες από τρίτες χώρες. Θα προμήθευαν και αντζούγιες, λάδι, ελιές, προϊόντα μακράς διαρκείας. Ωστόσο στους οικονομικούς όρους τα τσουγκρίσαμε».

Ο κ. Αρτεμίου αναφέρθηκε και στον Έλληνα υπουργό Επικρατείας λέγοντας τα εξής: «Ο κ. Παππάς έκανε τις δουλειές του και εγώ τις δικές μου. Συναντιόμασταν μόνο όταν υπήρχαν εθιμοτυπικού χαρακτήρα συναντήσεις. Σε κάτι μουσεία και σε κάτι κοκτέιλ πήγαμε όλοι μαζί. Στις αμιγώς πολιτικές συναντήσεις πήγαινε μόνος του ο κ. Παππάς».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα