Αποστόλου:Το ζήτημα των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών παραμένει ανοιχτό

ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ôïõ õðïõñãïý ÁãñïôéêÞò Áí'áðôõîçò ÅõÜããåëïõ Áðïóôüëïõ ãéá ôá âïóêïôüðéá ôçí ðÝìðôç 28 ÌáÀïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου  σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών,δήλωσε πως το θέμα των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών παραμένει ανοιχτό τονίζοντας πως  «όλα είναι μαχητά».

Ο κ.Αποστόλου επιπλέον υπογράμμισε ότι «Είναι γεγονός ότι το βάρος που καλείται να σηκώσει ο αγροτικός τομέας με τη νέα συμφωνία είναι πράγματι δυσανάλογο και δυσβάστακτο, ειδικά στα φορολογικά. Ωστόσο οι φορολογικές επιβαρύνσεις δεν έχουν νομοθετηθεί. Όλα είναι ανοικτά και όλα είναι μαχητά» ενώ πρόσθεσε «Όχι, δεν είναι λογικό να φορολογείται ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν ισχυρίζομαι ότι το θέμα έληξε. Θα έχουμε πάλι σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε ευτυχή κατάληξη».

Όπως αναφέρει το left.gr, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Β.Ελλάδα, τη Θεσσαλία αλλά και την Αττική, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα