Αποστόλου:«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε όσο πιο ανώδυνα την συμφωνία»

ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ôïõ õðïõñãïý ÁãñïôéêÞò Áí'áðôõîçò ÅõÜããåëïõ Áðïóôüëïõ ãéá ôá âïóêïôüðéá ôçí ðÝìðôç 28 ÌáÀïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Σήμερα, ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου , μαζί με τον υπεύθυνο αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη, επισκέφθηκε την Τρίπολη, όπου συναντήθηκε και μίλησε σε αγρότες και συνεταιριστές της Αρκαδίας, εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

“Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε όσο πιο ανώδυνα την συμφωνία”, σημείωσε ο κ. Αποστόλου, που ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης με την ΝΔ, γιατί πέραν των άλλων, όπως ανέφερε, έχουν και μεγάλες ιδεολογικές διαφορές.

Παράλληλα,ο κ.Αποσόλου τόνισε την αναγκαιότητα των εκλογών καθώς  η κυβέρνηση είχε στερηθεί της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης, ενώ παράλληλα, ανέφερε ότι τον Ιανουάριο είχε εκλεγεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει και βρεθήκαμε, είπε, μπροστά στο δίλημμα χρεοκοπία ή λιτότητα. ”Ζητούμε συγνώμη που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά του Ιανουαρίου, αλλά μετά από σκληρή διαπραγμάτευση και την οικονομική ασφυξία που μας είχε επιβληθεί βρεθήκαμε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε τη συμφωνία ή το πακέτο Σόιμπλε με το φιλοδώρημα πείνας για την ανθρωπιστική κρίση που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε”. Έτσι λοιπόν, ανέφερε ο κ. Αποστόλου χρειάζεται λαϊκή εντολή.

Επίσης,τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο χώρος που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη βαρύτητα, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν βρεθεί αντισταθμιστικά για τον αγροτικό χώρο που θα τεθούν στην διαπραγμάτευση του Οκτωβρίου. Παράλληλα, τόσο ο κ. Αποστόλου, όσο και ο κ. Αραχωβίτης, εξήγησαν ότι για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφους θα υπάρχει διαφορετική μεταχείριση και είναι αναγκαίο να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, γιατί με τα στοιχεία που έχουν θα υπάρχει και δημοσιονομικό όφελος και ωφελημένοι θα βγουν οι αγρότες.

Όσον αφορά το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών, τόνισαν πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνδεθούν με το εισόδημα των αγροτών, ενώ για την φορολογία του αγροτικού κόσμου σημείωσαν πως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που κατήργησε την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ στους αγρότες, βάζοντας αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και το ίδιο έκανε και για τις επιδοτήσεις και για τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Επιπλέον,ανέφεραν ότι αυτές τις ημέρες γίνονται πληρωμές σε αγρότες που είχαν καθυστερήσει, κυρίως λόγω της οικονομικής ασφυξίας, για αποζημιώσεις από τον καταρροϊκό πυρετό του 2014 και για πολλές ακόμα ενισχύσεις.

Ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου κάλεσε τους πολίτες, κυρίως όμως τους αγρότες, να εμπιστευτούν το ΣΥΡΙΖΑ και να του δώσουν την δυνατότητα να υλοποιήσει αυτά που έχει δεσμευτεί και σχεδιάσει και τόνισε, “θέλουμε να καταλάβει η κοινωνία ότι θα είναι μεγάλη απώλεια να λειτουργήσει η αριστερά ως παρένθεση. Είμαστε το καινούργιο και θέλουμε ανανέωση εντολής”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα