Απορρίπτουν Ρωσία και Αίγυπτος τα περί «κατάρριψης»

syntrivi-rosikou-aeroskafous-entopistikan-kai-ta-dyo-mayra-koutia (1)

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κάιρο απορρίπτουν ως αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς πως τζιχαντιστές κατέρριψαν το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες. Η αιγυπτιακή πλευρά πιθανολογεί πως το αίτιο του δυστυχήματος ήταν τεχνικό πρόβλημα.

Πενθεί η Ρωσία, εξετάζονται τα δύο μαύρα κουτιά που εντοπίστηκαν. Και η Emirates, μετά τις Lufthansa και Air France, θα αποφεύγει να πετά πάνω από το Σινά -παρά το ότι ο ισχυρισμός για κατάρριψη δεν φαίνεται να ευσταθεί.

«Οι ισχυρισμοί ότι τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς» λέει στο Ιντερφάξ ο ρώσος υπουργός Μεταφορών.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ, που ανέφερε πως πιθανότερο στην παρούσα φάση θεωρείται το τεχνικό πρόβλημα. Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός βρέθηκε στο σημείο της συντριβής μερικές ώρες μετά το δυστύχημα.

Μεταξύ των 224 επιβαινόντων στο Airbus A321-200 της ρωσικής Metrojet (όπως είναι η εμπορική ονομασία της εταιρείας Kogalymavia) βρίσκονταν 25 παιδιά. Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι επιβαίνοντες ήταν Ρώσοι, ενώ η Ουκρανία ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις πολίτες της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα