«Αποποινικοποιούνται» τα καρτέλ στην Ελλάδα;

jhkhkΣε αντίθετη κατεύθυνση από τις διατάξεις που ισχύουν διεθνώς κινείται η κυβέρνηση σε ότι αφορά τις ποινικές ευθύνες μελών καρτέλ.
Συγκεκριμένα, και ενώ σε μεγάλο αριθμό,των πλέον σοβαρών χωρών, η σύσταση και λειτουργία καρτέλ θεωρείται και τιμωρείται σαν βαρύ ποινικό αδίκημα (Για παράδειγμα στις ΗΠΑ η λειτουργία καρτέλ τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος), ο κ.Σταθάκης με σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου,εξαλείφει ακόμα και τις πολύ ελαφρές ποινικές ευθύνες σε βαθμό πλημμελήματος που προέβλεπε ο ελληνικός νόμος!
H αλλαγή του ελληνικού νόμου επί το αυστηρότερο και η μετατροπή του αδικήματος της σύστασης καρτέλ σε κακούργημα,λαμβανομένης υπ’οψιν της σχεδόν πλήρους «καρτελοποίησης» της ντόπιας οικονομικής αγοράς με συνέπεια το υψηλότατο κόστος αγαθών και υπηρεσιών σε βάρος του βαθμηδόν φτωχοποιούμενου πολίτη,ουδέποτε-χωρίς να εξαιρείται και η σημερινή κυβέρνηση-  προχώρησε.
Συγκεκριμένα,στα άρθρα 105 και στο 106 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (18 Μαίου 2016), η κυβέρνηση φέρνει ειδική διάταξη για την διαδικασία διευθέτησης διαφορών ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Προβλέπεται επίσης η μείωση του προστίμου, η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του και η εξάλειψη των ποινικά κολάσιμων πράξεων.
Παράγοντες της αγοράς,όπως και καταναλωτικές οργανώσεις δηλώνουν αναστατωμένοι, και όπως αναφέρουν, περιμένουν άμεσα την απάντηση από τον κ.Σταθάκη σχετικά με τις νέες τροποποιήσεις στην λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα