Απεργεί ο δημόσιος τομέας στο Βέλγιο

apergia-ton-sidirodromikon-sti-lisabona-638x336

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές στο Βέλγιο, διαμαρτυρόμενοι για τις δημοσιονομικές περικοπές και αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση που αντιμετωπίζει ήδη τις κινητοποιήσεις των δεσμοφυλάκων και των σιδηροδρομικών.

Εργαζόμενοι στην τοπική και την ομοσπονδιακή διοίκηση, την ταχυδρομική υπηρεσία, την πρώην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τα σχολεία πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες και άλλες μεγάλες βελγικές πόλεις.

Η Κρις Ρενιέ, πρόεδρος του σοσιαλιστικού συνδικάτου ACOD στη Φλάνδρα, δήλωσε πως η διαμαρτυρία πραγματοποιείται κατά των μειώσεων στο προσωπικό, τις επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες και τους μισθούς, καθώς και για τις συνθήκες εργασίας και τις συντάξεις.
Μόνο λίγα λεωφορεία, συρμοί του μετρό και τραμ κυκλοφορούσαν σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ ορισμένα σχολεία και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα ανέφεραν επίσης πως το προσωπικό τους συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Οι σιδηροδρομικοί, ιδιαίτερα αυτοί της νότιας περιφέρειας της Βαλλονίας, προκαλούν εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα αναστάτωση στα σιδηροδρομικά δρομολόγια αντιδρώντας στα σχέδια να μειωθούν οι ημέρες ανάπαυσης που μπορούν να διεκδικούν. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στη Βαλλονία είχε σήμερα σχεδόν σταματήσει.

Η Eurostar ανακοίνωσε πως οι αμαξοστοιχίες της πραγματοποιούν κανονικά δρομολόγια ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Η Thalys ματαίωσε ορισμένα δρομολόγια ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και όλα τα δρομολόγια από τις Βρυξέλλες προς τη Γερμανία.

Ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να δοθεί ένα τέλος στην απεργία των δεσμοφυλάκων που διαρκεί ήδη έναν μήνα, αφού ο υπουργός ΕσωτερικώνΚουν Γκέενς επέτυχε μια προσωρινή συμφωνία με τέσσερα από τα έξι συνδικάτα τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα