Απειλές Ερντογάν για μη σεβασμό της συμφωνίας για το προσφυγικό

ΕρντογάνΣυνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο RaiΝews 24 παραχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,σε αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία θα μεταδοθεί στη συνολική της μορφή απόψε, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι αν δεν ελευθερωθεί το καθεστώς χορήγησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να μεταβούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Άγκυρα δεν θα σεβαστεί τη συμφωνία για το προσφυγικό που υπέγραψε με την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο αναφέρει ότι αν του το ζητήσει ο λαός του, είναι διατεθειμένος να θέσει και πάλι σε ισχύ τη θανατική ποινή, «η οποία υπάρχει και σε τόσες άλλες χώρες».

Μέσω της RaiΝews ζήτησε, επίσης, από την ιταλική δικαιοσύνη και την εισαγγελία της Μπολόνια να ασχοληθεί με την καταπολέμηση της μαφίας και όχι με έρευνες σε βάρος του γιου του, σχετικά με την στοιχειοθέτηση αδικήματος που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τέλος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρεται ενάντια στην Υπάτη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, και διερωτάται αν θα έκανε τις ίδιες δηλώσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, αν είχε δει να καταστρέφεται το Κοινοβούλιό της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα