Αν.Ξανθός: Πρώτη φορά που γίνεται μείζον ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών

Πρώτη φορά ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών νοσοκομείων, υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στον απόηχο της απομάκρυνσης δεκάδων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ.andreas-ksanthos-ypourgos-ygeias-orkomosia

Ο κ. Ξανθός υπεραμύνθηκε της διαδικασίας αξιολόγησης, τονίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας δεν αρκέστηκε στις εισηγητικές εκθέσεις των υγειονομικών περιφερειών, αλλά κάλεσε όλα τα εξεταζόμενα στελέχη σε προφορική συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν καταρτισμένοι επιστήμονες αλλά και αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ξανθός σημείωσε μάλιστα ότι «δύο ή τρεις» διοικητές νοσοκομείων προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα» δαπανώντας μέρος του κονδυλίου που δόθηκε για φάρμακα ώστε να κάνουν άλλες δαπάνες, προσθέτοντας πως οι ενέργειες των εν λόγω διοικητών κινήθηκαν «στα όρια παρέμβασης του εισαγγελέα».

Απαντώντας δε στις καταγγελίες διοικητών ότι η κάθε συνέντευξη κράτησε ενάμισι λεπτό, ο κ. Ξανθός απάντησε ότι για δόθηκαν «15 λεπτά σε όλους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα