Αντιφάσεις από τον οδηγό του περιπολικού στη δίκη της ΧΑ

γηωΞεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο οδηγός του περιπολικού της Άμεσης Δράσης που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κλήθηκε να μεταβεί στο Κερατσίνι Διαμαντής Βίντσης.

Ο μάρτυρας κατέθεσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους» πως το επίμαχο βράδυ με τον συνάδελφό του στο περιπολικό έλαβαν σήμα του κέντρου τους να μεταβούν στο Κερατσίνι για να επιληφθούν σε επεισόδιο «μεταξύ φιλάθλων» και να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους που ήταν εκεί.

Ο Βίντσης είπε ότι στο σημείο που τους έστειλαν δεν είδαν τίποτα και ότι έψαχναν στα στενά. Σε ερωτήσεις της προέδρου να καταθέσει τι έκαναν στο σημείο, ο μάρτυρας απάντησε πως ο ίδιος ήταν στο αυτοκίνητο ενώ όταν η πρόεδρος επέμεινε, εκείνος απάντησε «εγώ είμαι ταξιτζής… Προσέχω την περιουσία του Δημοσίου».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το επόμενο σήμα που έλαβαν, ήταν να μεταβούν στο σημείο της δολοφονίας και να περιμένουν το ασθενοφόρο για να το συνοδεύουν στο νοσοκομείο όπου και παρέμειναν μετά τη μεταφορά του Παύλου Φύσσα. Ακολούθως, το κέντρο τους έδωσε εντολή να φύγουν από το νοσοκομείο και να επιστρέψουν στον τόπο της δολοφονίας «και να προβείτε σε προσαγωγές σε ό,τι περίεργο βλέπετε».

Πρόεδρος: Ποιον θα κάνατε προσαγωγή;

Μάρτυρας: Ξεχωρίζεις τον ύποπτο… Κάποιον που δεν ταιριάζει εκείνη την ώρα στο σημείο.

Η πρόεδρος επεσήμανε πως αυτά που λέει σήμερα στο δικαστήριο ο μάρτυρας τα λέει πρώτη φορά ενώ η εισαγγελέας του είπε πως με τη σημερινή του κατάθεση είναι ύποπτος για ψευδορκία. Η εισαγγελέας τόνισε στον αστυνομικό ότι τώρα λέει πως δεν βγήκε από το περιπολικό ενώ στις πρώτες καταθέσεις του είχε πει πως βγήκε και έψαχνε και αυτός στα στενά. Του επεσήμανε επίσης πως «έχετε αντιφάσεις: εδώ τώρα μας λέτε πως το σήμα ήταν για φιλάθλους… Είχατε πει για μαυροφορεμένους με ρόπαλα… Εμείς θα σας τα λέμε;».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση του μάρτυρα Δημήτρη Χατζησταμάτη από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

 

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα