Αντιμέτωπος με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ οδηγός λεωφορείου που μετέφερε πρόσφυγες εν μέσω βροχής

OASA 14_450x

Αντιμέτωπος με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ βρίσκεται οδηγός λεωφορείου και συνδικαλιστής της ΟΣΥ, επειδή τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την ισχυρή βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο οδηγός, οι προϊστάμενοί του ενώ αρχικά του έδωσαν την άδεια να μεταφέρει στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο τους περίπου 50 πρόσφυγες που είχαν μείνει στην πλατεία Βικτωρίας, στη συνέχεια και ενώ βρισκόταν καθ’οδόν προς το αμαξοστάσιο για να πάρει το λεωφορείο άλλαξαν γνώμη.

Ωστόσο, ο οδηγός πήρε το λεωφορείο και κατευθύνθηκε στην πύλη, την οποία, όμως ο φύλακας αρνήθηκε να ανοίξει, καθώς είχε λάβει σχετική εντολή, ενώ στο σημείο έφτασε και περιπολικό.

Τελικά, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, κατάφερε να βγάλει το λεωφορείο από το αμαξοστάσιο, την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα υπηρεσιακά λεωφορεία. Φτάνοντας στην πλατεία Βικτωρίας και ενώ είχε αρχίσει η επιβίβαση των προσφύγων στο λεωφορείο, έφτασαν στο σημείο τρία περιπολικά με εντολή να συλλάβουν τον οδηγό.

Ο οδηγός δεν συνελήφθη επειδή στο σημείο βρέθηκε τα ξημερώματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και έδωσε εντολή να ανοίξει ο σταθμός της Βικτώριας για να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα