Αντιδράσεις των κομμάτων στη δήλωση Ερντογάν για την Κύπρο

Turkey's Prime Minister Recep Tayyip Erdogan addresses the lawmakers of his Islamic-rooted Justice and Development Party at the parliament in Ankara, Turkey, Tuesday, Feb. 16, 2010.(AP Photo)

Αντιδράσεις στα ελληνικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, προκαλεί η δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την κυπριακή σημαία, στο πλαίσιο της 7ης συνάντησης κορυφής του Βοσπόρου, για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.
Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο μεταπραξικοπηματικό «παραλήρημα μεγαλείου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε γραπτή ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να καθορίσει με μεγάλη προσοχή τη στάση της και να επιτείνει τη συνεργασία της με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ε.Ε. Ειδικά μετά τον εκ μέρους της Τουρκίας τορπιλισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, η στάση της Άγκυρας προβληματίζει και ως προς τα πάσης φύσης ενδεχόμενα, πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως η Ε.Ε., αλλά και γενικότερα η διεθνής κοινότητα».

“Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κ. Ερντογάν για τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι προσβλητικές για τους Ελληνοκυπρίους και καταφανώς προκλητικές και απαράδεκτες. Του αρέσει, φαίνεται, να προβάρει συνεχώς το ρόλο του σουλτάνου, αλλά το «παιχνίδι» που παίζει γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο και αποσταθεροποιητικό για την ευρύτερη περιοχή δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

 

«Όπου τελειώνει η λογική, αρχίζει η παράνοια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, υπογραμμίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος με τις δηλώσεις του κάθε φορά ξεπερνά τα όρια, καθ’ ότι όσα λέει είναι εξοργιστικά και απαράδεκτα.

Είναι καιρός πολλοί Ευρωπαίοι να συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία δεν αλλάζει, τονίζει η Ένωση Κεντρώων, καταγγέλλοντας την ότι είναι εκείνη που ευθύνεται για την μη επίλυση του Κυπριακού, ενώ η πολιτική της εδράζεται στην περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των αρχών και αξιών στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα