ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη στοχοποίηση της Αλέκας Ζορμπαλά από τον Τζήμερο

antarΟ Θάνος Τζήμερος, όσο και να προσπαθεί να καταγραφεί ως γραφικός διασκεδαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι παρά ένας ακραιφνής υποστηρικτής φασιστικών πρακτικών, πολιτικών και μεθοδεύσεων.

Το αποδεικνύει συχνά-πυκνά με φασιστικές τοποθετήσεις, προπηλακισμούς, επιθέσεις εναντίον αριστερών. Τώρα ξεπέρασε κάθε όριο: στοχοποιεί δημόσια δικηγόρους, οι οποίοι έχουν αναλάβει υποθέσεις ανθρώπων που διώκονται λόγω της συμμετοχής τους σε κινήματα, αγωνιστών που αντιστέκονται ενάντια στην κυβερνητική –κρατική – εργοδοτική – φασιστική βία. Ξιφουλκεί με παραληρηματικό, όσο και ασφαλίτικα μεθοδικό τρόπο εναντίον όσων όχι απλώς κάνουν τη δουλειά τους, αλλά και στέκονται δίπλα σε όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα στα αφεντικά του.

Οι Τζήμεροι είναι οι καθημερινοί σύμμαχοι του κράτους που δολοφονεί, είναι οι φύλαρχοι των απολογητών των μνημονιακών πολιτικών, λένε όσα δεν τολμάει να πει ο «αριστερός» διαχειριστής της εξουσίας. Εδώ και μερικά χρόνια έχουν έρθει στην επιφάνεια, γιατί το σύστημα τους έχει απόλυτη ανάγκη. Πίσω από τη γραφικότητά τους, κρύβεται το απαίσιο πρόσωπο κάθε απολυταρχίας, κάθε έμμισθου υπηρέτη της εξουσίας. Τέτοιες πρακτικές είναι κομμάτι της τρομοκρατικής επίθεσης του κεφαλαίου και του κράτους στην ανεξάρτητη εργατική, λαϊκή και νεολαιίστικη δράση αντίστασης στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων.

Η λεπτή γραμμή που διατρέχει όλο τον κόσμο του αγώνα, είναι η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα, ιδανικά που προφανώς και είναι ξένα σε τύπους σαν τον εν λόγω.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χώρος που έχει επίσης στοχοποιηθεί επανειλημμένα από το συγκεκριμένο άτομο, στέκεται πλάι στους αγωνιστές που δέχονται την επίθεσή του. Δηλώνει ότι είναι τιμή για την ίδια που αγωνίστριες και αγωνιστές όπως η Αλέκα Ζορμπαλά, που είναι η πρώτη από πολλούς στοχοποιηθέντες από τον Θάνο Τζήμερο, έχουν συμβάλλει μαζί της στην πάλη για τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών κι έχουν κοσμήσει επανειλημμένα τα ψηφοδέλτιά της.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα:

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια άλλη κοινωνία, στην οποία απόψεις και πρακτικές, όπως του Θ. Τζήμερου και των συνοδοιπόρων του θα ανήκουν στην προΐστορια της ανελευθερίας, της καταπίεσης και του σκοταδισμού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα