Αντίθετη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών

dikigorikos_syllogos

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών εκφράζει την απογοήτευσή της για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, δεν απέχει ουσιωδώς από το κυβερνητικό προσχέδιο.

Ειδικότερα, η επίμαχη Ένωση, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η από 1.1.2017 προβλεπόμενη μηνιαία επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών σε συνδυασμό με την κατάργηση των διατάξεων που κατοχυρώνουν την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τους κάτω της πενταετίας ασφαλισμένους καταδεικνύουν το φοροληστρικό πνεύμα που διαπνέει το εν λόγω νομοσχέδιο καθώς και την ιδεοληπτική εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στη νέα γενιά επιστημόνων – επαγγελματιών, οι οποίοι, με πολύ κόπο και θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους (και σε αντίθεση με πολλούς οι οποίοι «υπηρετούν» σήμερα σε κυβερνητικές θέσεις) επέλεξαν το δρόμο της αριστείας, της επαγγελματικής καταξίωσης και της κοινωνικής προσφοράς».

Ακόμη, αναφέρει ο συνδικαλιστικό φορέας των νέων δικηγόρων, ότι «η διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τόσο επί της αρχής όσο και σε επιμέρους ρυθμίσεις του επιβεβαιώνει πλέον με θεσμικό τρόπο όσα είχαν εξαρχής επισημάνει η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών αλλά και το σύνολο των εμπλεκόμενων επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της χώρας».

Κατόπιν αυτών, η Ένωση καλεί «τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου να καταψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο, με την πεποίθηση ότι, σε αντίθεση περίπτωση, τα δικαστήρια θα αρνηθούν, όπως υποχρεούνται την εφαρμογή νόμου που το περιεχόμενό του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα (Σ. 93 παρ. 4)».

Τέλος, η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών επισημαίνει ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε, υπό συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας, να πραγματοποιηθεί μία κανονική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, πριν η παρούσα «μεταρρύθμιση» προλάβει να αποτελειώσει τους χιλιάδες νέους συναδέλφους, οι οποίοι παλεύουν για την επιβίωσή τους και για την παραμονή τους στο επάγγελμα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα