Ανοιχτή επιστολή: «Νέοι και νέες της Γαλλίας…»

hgilΤο παρακάτω κείμενο συνδιαμορφώθηκε απο συλλογικότητες που παρεμβαίνουν σε χώρους σπουδών και εργασίας και έχουν αναπτύξει κοινή δράση όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Οι κινητοποιήσεις σας αποτελούν φάρο για όλη την νεολαία της Ευρώπης, η οποία πλήττεται από την επίθεση των αντιδραστικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ. Με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Θέλουμε να διδαχτούμε από τους δικούς σας αγώνες, να συντονίσουμε το δικό μας βήμα με το δικό σας.

Οι αγώνες σας, που αψηφούν το στρατιωτικό νόμο και τη βίαιη καταστολή, είναι και δικοί μας αγώνες. Όπως και εσείς έτσι και εμείς αντιμετωπίζουμε ένα καθεστώς μόνιμης ανεργίας και ελαστικής εργασίας. Η νεολαία μας ωθείται στην μετανάστευση σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να μένουμε με τους γονείς μας παρότι μεγαλώσαμε, αφού αδυνατούμε να συντηρηθούμε μόνοι μας, να διασκεδάσουμε, να μορφωθούμε, να ερωτευτούμε, να ζήσουμε. Η νεολαία αποτελεί το πειραματόζωο της πολιτικής τους. Ενώ από τη μία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες μας, παράλληλα τεράστια τμήματα της γενιάς μας αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας του μαρασμού των ικανοτήτων και της δημιουργικότητας μας. Στόχος τους να δουλεύουμε με τους χειρότερους όρους, ελαστικά, χωρίς καμία ασφάλιση. Το νομοσχέδιο El Khomri είναι πλήρως εναρμονισμένο με αυτές τις επιδιώξεις, και μας θυμίζει τα μέτρα που πήραν και στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Μας υπενθυμίζει ότι η επίθεση είναι ενιαία παρά τις διαφορετικές ταχύτητες προώθησής της. Κι αν σήμερα βρίσκεστε εσείς στο στόχαστρο, στην επόμενη στροφή θα βρεθούμε εμείς.

Παλεύουμε, λοιπόν, μαζί σας, γιατί, όπως λέτε κι εσείς, “αξίζουμε πολύ περισσότερα”. Σας ευχαριστούμε που μας υπενθυμίσατε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και δεν έχει κριθεί. Η νίκη του αγώνα σας ξεπερνάει τα σύνορα της Γαλλίας, και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε και τους δικούς μας αγώνες.

Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, ενώ σε όλη την Ευρώπη ορθώνονται τείχη στους πρόσφυγες που ξερίζωσαν από τους τόπους τους με τις πολιτικές τους ΕΕ, ΗΠΑ και κυβερνήσεις, ο λαός μας με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή δείχνει την αμέριστη αλληλεγγύη του. Παλεύουμε να μην κυριαρχήσει ο ρατσισμός και ο φασισμός. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα στην Ευρώπη, άσυλο, προστασία και στέγαση για όλους και εναντιωνόμαστε στις απελάσεις και επαναπροωθήσεις των προσφύγων στη γειτονική Τουρκία. Προσπαθούμε να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης, να ανοίξουμε δρόμους ισότητας, οικοδομώντας χώρους ελευθερίας για τους κοινούς μας αγώνες.

Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα δίνουμε το δικό μας αγώνα για την ανατροπή του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου αλλά και όλου του πακέτου των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δίνουμε τη μάχη για να μην τολμήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει το δικό της νόμο El Khomri όπως σχεδιάζει.

Δεν θα ξεχάσουμε 10 χρόνια πριν ότι οι δικές σας κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο “για την ισότητα των ευκαιριών” και το Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης (CPE) ενέπνευσαν το νεολαιΐστικο κίνημα στην Ελλάδα. Από το φοιτητικό κίνημα του 06-07, την εξέγερση του Δεκέμβρη του 08 μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, τον παλλαικό-πανεργατικό ξεσηκωμό του ’10-’12, μέχρι το μαζικό ΟΧΙ των νέων στο περσινό δημοψήφισμα, η νεολαία έχει βάλει τις δικές της παρακαταθήκες στον αγώνα του λαού μας. Σε όλη αυτή την πορεία, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να μπορούν να νικήσουν οι αγώνες οφείλουν να έχουν συγκεκριμένη στόχευση προκειμένου να είναι πραγματικά νικηφόροι και να ανοίξουν τον δρόμο για την συνολική ανατροπή.

Στόχευση που πρέπει να αφορά την ανατροπή των επιδιώξεων να μας κάνουν νεολαία της ανεργίας και της επισφάλειας, γενιά χωρίς μέλλον. Παρά τα όσα ισχυρίζονται πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ μπορούμε να δουλεύουμε όλοι με ικανοποιητικό μισθό. Μπορούμε να είμαστε όλοι ασφαλισμένοι. Μπορούμε να δουλεύουμε με σταθερές και ανθρώπινες σχέσεις εργασίας, αρκεί να πληρώσουν οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι πολιτικές τους.

Protesters debate issues such as national security, housing and proposed changes to French labour law.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει η πρωτοβουλία των κινήσεων βρίσκεται στα όργανα του κινήματος και όχι στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, που τα έχουν βρει με τις κυβερνήσεις. Με ενθουσιασμό είδαμε να επιβάλλετε τις δικές σας συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, να επιλέγετε το δρόμο της από τα κάτω οργάνωσης, των Γενικών Συνελεύσεων, του μαχητικού αγώνα κόντρα στις λογικές διαπραγμάτευσης του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Με ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε την απόρριψη των προτάσεων για “βελτιστοποίηση” του νομοσχεδίου, και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σας για την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου El Khomri.

Ο αγώνας μας θα πρέπει να έχει διάρκεια και να χαρακτηρίζεται από επιμονή μέχρι την τελική νίκη. Ακριβώς επειδή δεν υιοθετούμε την λογική των συμβολικών κινήσεων, οι αγώνες μας ολοκληρώνονται μόνο όταν μας δώσουν αυτά που απαιτούμε. Άρα κλιμακώνουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτούς και την πολιτική τους, κλιμακώνουμε με μαχητικές σε περιεχόμενο και μορφή κινητοποιήσεις μέχρι να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

A protester holds a sign which reads ‘#Panama leaks, people, racketeering, that’s enough’ in Paris.

Εκτιμάμε ότι τα παραπάνω κριτήρια όχι απλά τα κατέχετε, αλλά τα διδάσκετε στην νεολαία της Ευρώπης. Είναι σημαντικό για εμάς να δικαιωθεί ο αγώνας σας. Γιατί τον θεωρούμε και δικό μας αγώνα. Θα αποτελέσει μια σημαντική απόδειξη ότι οι αντίπαλοι μας δεν είναι ανίκητοι! Θα δώσει το έναυσμα για ένα ξεσηκωμό της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη. Και να είστε σίγουροι ότι έρχονται και οι δικές μας μέρες. Μέρες όπου η νεολαία θα δείξει την δύναμη της, την μαχητικότητα, την επιμονή της για να ζήσει ένα καλύτερο αύριο. Μέρες που όλοι αυτοί που μας θέλουν υπάκουους θα πληρώσουν για την αθλιότητα που ζούμε. Για τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο, για τους άνεργους που ψάχνουν δουλειά για να επιβιώσουν, για όλους εκείνους που δουλεύουν για ψίχουλα, για όλους αυτούς. Και εκείνες τις μέρες θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε την δική μας κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πόλεμο και ρατσισμό, με κριτήριο όχι τα κέρδη των λίγων αλλά τις ανάγκες των πολλών. Δίνουμε τη μάχη με ενθουσιασμό και χωρίς φόβο, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας αυτό που εσείς γράψατε στους τοίχους του πανεπιστημίου της Σορβόνης:

“Η κατάσταση είναι εξαιρετική! Πού θα σκορπίσουμε τις στάχτες του παλιού κόσμου;”

Με τη νίκη! Συντροφικά

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια
BLOCK IT! νέοι/νέες ενάντια στο νέο ασφαλιστικό
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
ΛΑΝΤΖΑ / εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό – τουρισμό
Δίκτυο Ελέυθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Πανελλαδικό Συντονιστικό της Αριστερής Ενότητας

ΥΓ: Ο νους μας είναι στους αγώνες σας. Στις 13 Απρίλη θα είμαστε και εμείς στους δρόμους στη διαδήλωση της νεολαίας ενάντια στο ασφαλιστικό και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ.

 

Πηγή:info-war

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα