Αννέτα Καββαδία: «Έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες βουλευτές του HDP»

screenshot_3_179Την αλληλεγγύη όλων των δημοκρατικών πολιτών της Ευρώπης προς τους φυλακισμένους βουλευτές του HDP στην Τουρκία εξέφρασε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Αννέτα Καββαδία από το Παρίσι, όπου συμμετέχει στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Συνέλευσης.

 

«Όταν, στις αρχές του έτους, το καθεστώς Ερντογάν ήρε την ασυλία των βουλευτών του HDP, όλοι αναμέναμε πως τα επόμενα βήματα θα είναι ακόμη χειρότερα. Ωστόσο, η βαναυσότητα αυτής της εξέλιξης μας προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό.

Μέσα στους επόμενους λίγους μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, η παγκόσμια κοινότητα συνειδητοποίησε ότι τα χειρότερα στην περιοχή ήταν ακόμα μπροστά μας. Οι μαζικές εκκαθαρίσεις έχουν επεκταθεί σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής: στην εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη, τον στρατό και φυσικά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η δίωξη των δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ και η φυλάκιση των συντρόφων του HDP είναι μόνο το τελευταίο κρούσμα της μακράς καθόδου του Ερντογάν προς τον αυταρχισμό. Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να δράσουμε, με οργανωμένο και τολμηρό τρόπο. Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές ανάμεσα σε σύμμαχες δημοκρατικές χώρες. Είναι αδιανόητο να παραμείνει η Ευρώπη άπραγη και απαθής για ακόμα μια φορά μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία. Οφείλουμε, λοιπόν, να δράσουμε υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας που απειλείται στην Τουρκία και να δηλώσουμε απερίφραστα την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας προς όλους τους διωκόμενους αγωνιστές της δημοκρατίας στην Τουρκία».

Κλείνοντας την παρέμβασή της, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε και την πρόταση της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η Ad Hoc Επιτροπή της Συνέλευσης για την Τουρκία που θα επισκεφθεί τη χώρα στα τέλη του μήνα, να συναντηθεί με τη φυλακισμένη ηγεσία του HDP. «Είναι σημαντικό να υπάρξει μια ισχυρή χειρονομία αλληλεγγύης από το Συμβούλιο της Ευρώπης προς τους διωκόμενους Τούρκους βουλευτές και ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι παρόμοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές είναι απαράδεκτες», όπως τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα