Ανδρ.Νεφελούδης:Δέσμευση μας η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

nefeloudis660x330-630x330Χαλκευμένα χαρακτήρισε ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης τα δημοσιεύματα περί ανατροπών στα εργασιακά, μιλώντας στον ρ/σ Αlpha.
Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «είπε το αυτονόητο, ότι έχουμε πλήρως απορυθμισμένη αγορά εργασίας» και επεσήμανε ότι «τα εργασιακά είναι στον πυρήνα της αριστερής μας σκέψης και είναι στον πυρήνα της κοινωνίας και της αξιοπρέπειάς της».
«Για εμάς αποτελεί απόλυτη δέσμευση η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η μη εισαγωγή στα συνδικαλιστικά του λοκ άουτ και της ανταπεργίας» υπογράμμισε.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έρχεται να μαζέψει «τα ασυμμάζευτα από την προηγούμενη περίοδο». «Η καθημερινότητα είναι συντριπτική, αντιμετωπίζουμε τα θέματα καθημερινά με ένα σαθρό νομικό πλαίσιο» συμπλήρωσε.
Για τους ελέγχους για την αδήλωτη εργασία σε όλη τη χώρα, ο κ. Νεφελούδης είπε ότι οι παραβάτες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και επισήμανε:
«Έχουμε μηχανισμό, ο οποίος ήταν αποδιαρθρωμένος, γίνεται ο κακός χαμός σε ό,τι αφορά στην αδήλωτη εργασία. Κάθε μέρα τρέχουμε (για έλεγχο) σε ανώνυμες καταγγελίες, εταιρείες σεκιούριτι, καθαρισμού, ξενοδοχεία. Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με την Εισαγγελία Αθηνών. Παντού γίνονται έλεγχοι, τελειώνουμε το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΣΕΠΕ. Αυτό το σύστημα επανακαθορίζεται και οργανώνεται καλύτερα. Υπάρχει σωρεία παραβάσεων, αυτό που παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά εργασίας ούτε ο πιο διεστραμμένος εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να το φανταστεί».
Αναφερόμενος στις απολύσεις και στα λουκέτα επιχειρήσεων, είπε ότι καθημερινά διεξάγονται στο Υπουργείο Εργασίας τρεις με τέσσερις τριμερείς επιτροπές προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα