Αναστασιάδης: Η θλιβερή επέτειος να καταστεί ορόσημο ενότητας

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής του 1974.

Σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι 42 χρόνια μετά, «όραμά μας είναι η θλιβερή επέτειος να καταστεί ορόσημο ενότητας και αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή».

Ο Κύπριος Πρόεδρος  τονίζει ότι η σημερινή επέτειος βρίσκει την πατρίδα μας ακόμη μοιρασμένη και τους πολίτες της να στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το γεγονός αυτό δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και μας επιβάλλει μέσω των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη να επιδιώκουμε μία συμφωνία που θα τερματίζει την κατοχή και θα επιβάλλει μία λύση στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης.

Κατέληξε αναφέροντας ότι «με πίστη στις δυνάμεις μας, σταθερότητα στις αρχές μας και αυτοπεποίθηση θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».

Εξάλλου, κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και αποδίδουν τιμές στους ήρωες που θυσιάστηκαν, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.

Κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, ο Αττίλας, ολοκληρώνοντας το έγκλημά του στην Κύπρο, κατέλαβε την πόλη της Αμμοχώστου και τη Μόρφου, καθώς και τη Μεσαορία και τη Χερσόνησο της Καρπασίας, εκτοπίζοντας περίπου το ένα τρίτο του Ελληνοκυπριακού πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα