Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

                                                                                 rocinante-ogimg

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη (30/6) στις 17:30 στα Προπύλαια, ως απάντηση στη συγκέντρωση του Συντάγματος που καλείται υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, υπέρ του «Μένουμε Ευρώπη».

Η προσπάθεια κτισίματος κινήματος της αστικής τάξης από τους πολιτικούς φορείς της εγχώριας πολιτικής δεξιάς και του φιλελευθερισμού, υπέρ των επιλογών του Κεφαλαίου και των διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών που εκφράζουν την πολιτική του εξουσία, πρέπει να απαντηθεί άμεσα και κατά μέτωπο από το εργατικό κίνημα με ταξικούς όρους.

Η αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική όσο έντονη κι αν είναι, όσο αναγκαία κι αν είναι, ιδίως μετά από μια ενδεχόμενη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα, ως αφετηρία έχει ακριβώς το γεγονός ότι, όπως κάθε ρεφορμιστικός φορέας, προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες, αυτές του Κεφαλαίου και της Εργασίας, σε μια περίοδο που το Κεφάλαιο δεν έχει περιθώρια συμβιβασμών.

Η κατάληξη αυτής της αφετηρίας δεν μπορεί παρά να είναι η αποφασιστική απάντηση στον πυρήνα της κίνησης του ίδιου του Κεφαλαίου, που προσπαθεί να ηγεμονεύσει στο δρόμο την ώρα που έχει ήδη την οικονομική, ιδεολογική και πολιτική εξουσία, έχει τους διεθνείς οργανισμούς, έχει τα ξεφτιλισμένα Μ.Μ.Ε., έχει το βαθύ Κράτος και τα χρησιμοποιεί λυσσασμένα προκειμένου να επιβάλλει κάθε πτυχή της κυριαρχίας του πάνω στην υπόλοιπη κοινωνία.

Φαινόμενα κινημάτων «κατσαρόλας» επί Αλιέντε ή πραξικοπημάτων μέσω του κερδίσματος της ηγεμονίας στο εσωτερικό κινηματικών «πλατειών» αλά Μαϊντάν ή «πορτοκαλί επαναστάσεων» δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται αδιάφορα ή με όρους δημοκρατικού φιλελευθερισμού «σεβασμού στην άλλη άποψη». Δεν πρόκειται για απόψεις, αλλά για συγκρουόμενα συμφέροντα και για συνειδητή και στρατηγική μεθόδευση από μεριάς του Κεφαλαίου για επιβολή των δικών του συμφερόντων πάνω στα συντρίμμια των δικών μας ζωών. Καμιά ανοχή!

Καλούμε τα σωματεία να κηρύξουν απεργία και να οργανώσουν, από κοινού με κάθε εργατική συλλογικότητα και όλες τις δυνάμεις και δομές του εργατικού και του αντικαπιταλιστικού κινήματος, την απεργιακή αντισυγκέντρωση ενάντια στην προσπάθεια του Κεφαλαίου να οργανώσει την ηγεμονία του στο δρόμο, στην κοινωνία και στις κάλπες.

Καλούμε κάθε εργάτρια και κάθε εργάτη σήμερα Τρίτη στις 17:30 στα Προπύλαια στη συγκέντρωση της ταξικής αντιπαράταξης στο «κίνημα του Κεφαλαίου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα