Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για το Mega

mega_LARGE_t_53761_1317624_type12250Το υπουργείο Εργασίας για μια ακόμα φορά καταγγέλλει ως «απολύτως παρελκυστική την τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που συνεχίζει να κρατά όμηρους τις δεκάδες – απλήρωτων – εργαζομένων του».

Η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις Τράπεζες δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος.

Ήδη, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου έχουν υποβληθεί μηνύσεις για αυτή την παραβατική συμπεριφορά. «Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλλει μέσα στις επόμενες μέρες μόνο μισό μισθό είναι και αυτή παρελκυστική γιατί γίνεται με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη» αναφέρει.

Το υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του «θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα