Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις μηνύσεις εναντίον της Ο.Γεροβασίλη

αρχείο λήψηςΗ κατάθεση μηνύσεων από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη, καταδεικνύουν τον πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα στα οποία συνεχίζει να μην απαντά. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Με την κίνηση αυτή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ομολογεί την πολιτική του ενοχή τόσο για τη συγκάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής, όσο και για τις σχέσεις του με σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο τα Παραπολιτικά κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αναφερόταν στο γεγονός ότι ο πεθερός του αδελφού του Γιάννης Παγίδας διατηρεί λογαριασμό που εμπεριέχεται στη λιστα Λαγκάρντ, στον οποίο μάλιστα συνδικαιούχος είναι και η νύφη του Αντώνη Σαμαρά, Έτα Παγίδα.

Την Κυριακή, το Κουτί της Πανδώρας επανήλθε στο θέμα αποκαλύπτοντας ότι και τα ξαδέλφια του πρώην πρωθυπουργού, οι Αντρέας και Αλέξανδρος Ζάννας περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Μετά τα δημοσιεύματα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε ζητήσει από τη ΝΔ να τοποθετηθεί για το θέμα. «Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα», σχολίασε.

«Αναφορικά με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως “όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη», είχε πει επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα