Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το Mega

esiea

H ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επισημαίνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, απαιτώντας από τη διοίκηση του καναλιού την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους καναλάρχες να εκπληρώσουν άμεσα τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η κρίση που προκάλεσαν οι εργοδότες-μέτοχοι οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις. Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, «στο «Μεγάλο Κανάλι» η αντιπαράθεση εκδοτικών, εργολαβικών και ενεργειακών συμφερόντων τα οποία ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., έχει πάρει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης ενόψει της διεκδίκησης στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που τακτοποιεί η κυβέρνηση.

Οι μεγαλομέτοχοι του MEGA αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζομένους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και τα Σωματεία» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

«Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας, η προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας με άκρατο τραπεζικό δανεισμό».

Από την άλλη, «η κυβέρνηση, που επαγγέλλεται την αντιμετώπιση της διαπλοκής, παρακολουθεί με προκλητική απάθεια όλη αυτή την εξέλιξη, παρ’ όλο ότι με ορισμένους από τους μετόχους έχει πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και θερμή υποδοχή, – αν όχι αποδοχή – των θέσεών της, σε άλλα ΜΜΕ, που διαθέτουν».

Τέλος, η Ένωση Συντακτών καλεί την κυβέρνηση να προασπίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να δώσει δείγμα γραφής.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού, προχώρησαν σε νέα οκτάωρη στάση εργασίας από τις 18:00 έως τις 02:00, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις δραματικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα