Ανακοινώσεις για τις απόπειρες εμπρησμού στο Αυτόνομο Στέκι και στη κατάληψη Terra Incognita

Η φλόγες σας καίνε μέσα μας.

Ξημερώματα Σαββάτου 19 Δεκέμβρη, η κατάληψη Terra Incognita γίνεται στόχος παρακρατικής επίθεσης. Άγνωστοι προβαίνουν σε “απόπειρα” εμπρησμού της εισόδου του κτιρίου, κίνηση που γίνεται αντιληπτή απο μέλη της κατάληψης. Στην είσοδο βρέθηκαν δύο γκαζάκια που δεν έσκασαν και μια ισχνή εστία φωτιάς. Μια μέρα πρίν αντίστοιχη επίθεση δέχθηκε και το Αυτόνομο Στέκι στη Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα.

Η απόπειρα επίθεσης σε βάρος μας έρχεται να προστεθεί στην επίθεση που δέχθηκε η κατάληψη Libertatia, της οποίας την ευθύνη ανέλαβαν οι Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές, μια φασιστική φράξια που κινείται υπο τον έλεγχο του νεοναζί Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου και της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνοντας πλέον το επιχειρησιακό σκέλος του επίσημου παρα-κράτους.

Καθάρματα σαν τον Ανδρουτσόπουλο και τους υποτακτικούς του, χρόνια τώρα καμαρώνουν για την ριζοσπαστικοποίηση του εθνικιστικού χώρου. Είναι οι ίδιοι, που πλάϊ στο συνάφι του χρυσαυγίτη Χρυσομάλλη-περιφεριακού συμβούλου Θεσ/νίκης και επίσημου συνδέσμου μεταξύ των φασιστών και των μπάτσων, επιχειρούν να ανακόψουν τον κόσμο του αγώνα.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι η αδιάλλακτη θέση υπεράσπισης των αγώνων μας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Όσο για τους υπαίτιους της “επίθεσης”, όποιοι και αν είναι:
πάρτε μια βαθειά ανάσα για όσα θα ακολουθήσουν.

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι…

Αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο του αγώνα που στοχοποιείται απο το παρα-κράτος.

Κατάληψη Terra Incognita

Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

Τυπογραφική κολλεκτίβα Druck!

Terra screen printing team


 

Τι κάνεις άμα πιάσει φωτιά;

 

 

Αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/12/15) στο Αυτόνομο Στέκι (Ζ. Πηγής 95-97 & Ισαύρων στα Εξάρχεια). Οι επίδοξοι εμπρηστές χρησιμοποίησαν βενζίνη και μερικά στουπιά για να βάλουν φωτιά στην είσοδο του στεκιού. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μαυρίσει η πόρτα της εισόδου.

Αν και η ταυτότητα των επίδοξων εμπρηστών μας είναι ακόμα άγνωστη, ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο χώρος προέλευσης τους. Είναι ο ίδιος που εδώ και χρόνια στοχοποιεί το Ανταγωνιστικό Κίνημα και πραγματοποιεί παρόμοιες θρασύδειλες επιθέσεις σε δεκάδες καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, και κοινωνικά εγχειρήματα.

Ας το χωνέψουν καλά όσοι παίζουν τους «μυστικούς πράκτορες» μέσα στα σκοτάδια: δεν υπάρχει περίπτωση να περιοριστεί στο παραμικρό η πολύμορφη κινηματική δραστηριότητα που αναπτύσσουν συλλογικότητες και εγχειρήματα στο χώρο του στεκιού· δεν υπάρχει περίπτωση να ανασταλεί η κοινωνική απεύθυνση ενός αυτοδιαχειριζόμενου χώρου, που σε λίγους μήνες συμπληρώνει τα 18 χρόνια παρουσίας στα Εξάρχεια & την Νεάπολη, και συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς & ταξικούς αγώνες.

Η απάντηση μας είναι να εντείνουμε τις δραστηριότητες μας και την δράση μας στα πεδία του κοινωνικού ανταγωνισμού, να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις δομές αλληλεγγύης και τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης των αναγκών μας, τις θεωρητικές μας αναζητήσεις και την πολιτική μας δράση, τις ομάδες αυτομόρφωσης και τις εκδηλώσεις, τις συλλογικές κουζίνες και τα εγχειρήματα για την τροφή, τις προβολές ταινιών και τις θεατρικές παραστάσεις ακόμα πιο δυναμικά, πιο ζωντανά, πιο ανοιχτά στη γειτονία και την κοινωνία.

 

Θα καούμε μόνο όταν σταματήσουμε να χαράζουμε τα μονοπάτια της κοινωνικής χειραφέτησης

 

Οι συγκάτοικοι στο Αυτόνομο Στέκι

 

  • Αυτόνομο Στέκι
  • Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας (Ε.Σ.Ε.)
  • Η Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης
  • Ομάδα Αυτομόρφωσης πάνω στο Κεφάλαιο
  • Ομάδα Αυτομόρφωσης της Αυτοδιαχειριζόμενης Δανειστικής Βιβλιοθήκης
  • Ομάδα Προβολών Palinka
  • Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. (ΣΒΕΜΚΟ)
  • Το Ντουλάπι: Κοινωνικό Τροφοπωλείο
  • Φέμιν@tre ενάντια στην πατριαρχία, τον καπιταλισμό, τον ρατσισμό

Πηγή:Athens.indymedia.org

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα