Αναγνωστοπούλου:Πρέπει να καταργηθεί ο ΦΠΑ του 23% γιατί τα φροντιστήρια δεν είναι «για τα παιδιά της μπουρζουαζίας»

ImageHandlerΜιλώντας στο «Κόκκινο» η αναπληρώτρια υπουργός, σημείωσε ότι πρώτα θα καλυφθούν τα κενά και κατόπιν θα επεκταθεί η αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς «που δίνουν τη ζωή τους σε αυτήν τη δουλειά».

Πρώτον, ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο κυβερνητικό έργο στη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία.

Δεύτερον, ότι έως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε όλα τα σχολεία («έχουμε μπροστά μας τη λίστα των αναπληρωτών», είπε χαρακτηριστικά).

Τρίτον, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα Ειδικά Σχολεία.

Τέταρτον, ότι η ηγεσία του υπουργείου θα βαδίσει «στα χνάρια» και των Μπαλτά – Κουράκη.

Πέμπτον, ότι θα επανέλθουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας, από το Εργασίας, «στο οποίο τους είχε στείλει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου»

Έκτον, ότι ελπίζει πως θα υπάρξει δυνατότητα να καταργηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ του 23%, καθώς τα φροντιστήρια δεν είναι «για τα παιδιά της μπουρζουαζίας».

Έβδομον, ότι θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν. Δεν είναι δυνατόν, είπε η αναπληρώτρια υπουργός, να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. «Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα